Lifestyle

Waarom jij je zorgen mag maken over de nieuwe voorwaarden van Snapchat

Hoera, een nieuwe update van Snapchat! Dat betekent nieuwe effecten en nieuwe mogelijkheden zoals de slowmotion- en doorspoelfunctie. Maar wat de meeste mensen over het hoofd hebben gezien is dat Snapchat ook haar algemene voorwaarden heeft aangepast. En dat is iets minder leuk. Snapchat lijkt gratis, maar door de nieuwe voorwaarden heeft het toch een hoge prijs gekregen: je privacy. 

Een nieuwe update van Snapchat, snel installeren die handel. Je kijkt uit naar de nieuwe functies (wees eerlijk: ook jij hebt dit weekend met de slowmotionfunctie gespeeld) en drukt zonder na te denken overal op 'accepteer'. Tja, wie leest die voorwaarden nou? Maar in de nieuwe algemene voorwaarden van Snapchat staan best belangrijke dingen. 

Door de nieuwe rechten mag Snapchat al jouw foto’s bekijken, bewerken, gebruiken en openbaar maken. De app heeft vanaf nu ‘wereldwijde, eeuwigdurende, royalty-vrije, sublicentieerbare en overdraagbare licentie voor het hosten, opslaan, gebruiken, weergeven, reproduceren, wijzigen, aanpassen, bewerken, publiceren, uitzenden, distribueren, tentoonstellen en in het openbaar de inhoud weer te geven in welke vorm dan ook en in enige of de media of andere distributiemethoden’. Dat geldt dus voor al jouw foto's, óók de lelijke selfies die je naar vriendinnen stuurt en de intieme foto's die voor je vriend zijn bestemd. 

Veel gebruikers zijn woest dat Snapchat hun foto's voor eeuwig op de server opslaat en ze zelfs openbaar mag maken. Snapchat heeft lucht gekregen van alle ophef en probeert iedereen gerust te stellen met het volgende bericht: "In ons privacybeleid staat nog steeds, net als voorheen, dat berichten automatisch worden verwijderd van onze servers wanneer die zijn bekeken of zijn verlopen". Helaas voor Snapchat zijn er veel mensen die dit niet geloven. 

De kans is klein dat je jezelf binnenkort tegenkomt bij een bushokje, maar een fijn idee is het niet. 

Wat vind jij van de nieuwe voorwaarden van Snapchat? Maak jij je zorgen? 

Bron, bron, bron
Beeld: gettyimages

Must reads 👀