Lifestyle

15 dingen die jij herkent als je vroeger Sinterklaas vierde

Als kind was de beste tijd van het jaar toch wel echt november en december! Tenminste, als jij thuis altijd Sinterklaas vierde dan. Het begon allemaal in november, jij zat in spanning te wachten of de stoomboot met alle pakjes wel goed aan zou komen en jouw verlanglijstje had je allang klaarliggen voor die goede Sint. Je gedroeg je natuurlijk enorm braaf, want de roe wilde jij niet vinden in je schoen. Herken je dit? Dan zul je de volgende dingen zéker ook herkennen. 

1. Wanneer het dikke speelgoedboek van alle speelgoedwinkels binnen kwam was je ontzettend vrolijk. De hele dag kon je het boek doorspitten en de plaatjes uitknippen van alles wat je wilde. Robothondjes, Furby’s en barbiepoppen stonden heel erg hoog op je lijst. 

 

 

2. Voor je ouders maakte je niet vaak tekeningen, maar voor Sint natuurlijk wel! Je deed je uiterste best, want hoe mooier de tekening hoe meer cadeaus je kreeg ;-). Nu weet je natuurlijk dat die tekeningen gewoon bij je ouders terecht kwamen, maar toch. 

3. Had jij geen schoorsteen in je huis? Dan heb jij waarschijnlijk aan je ouders gevraagd hoe de Pieten dan in hemelsnaam bij jullie in huis kwamen. Sowieso dat jouw ouders hier een smoesje voor hadden bedacht, bijvoorbeeld dat ze een speciale sleutel hadden voor ieder huis zonder schoorsteen. En als goedgelovig kind trapte jij hier maar al te graag in. 

4. Jij durfde geen kattenkwaad uit te halen zodra de Sint en zijn Pieten in het land waren. Want de Pieten zien natuurlijk alles wat je doet, waar je ook bent. Tenminste volgens je ouders. Tja, hele slimme truc van al die ouders om een maand lang een heel braaf kind te hebben. 
 

 

5. Iedere vroege ochtend sprong jij klaarwakker je bed uit, want je kon niet wachten om te checken wat je in je schoen had gekregen. Best fijn als je nu ook nog schoencadeaus kreeg, dan is vroeg opstaan ineens een heel stuk makkelijker…

6. Als er iemand jarig was uit de klas wist jij al wat er uitgedeeld ging worden, natuurlijk een klein zakje pepernoten! En als je zelf jarig was, ging je dat zelf ook uitdelen. Niets beter dan pepernoten. 

7. De conciërge op de basisschool had ieder jaar de eer om Sinterklaas te spelen tijdens de viering. Grote kans dat je sommige Pieten ook had kunnen herkennen. Hoe heb je dat toen niet kunnen zien?! 

 

 

8. Je kende tientallen Sinterklaasliedjes uit je hoofd en de Club van Sinterklaas bracht ieder jaar een super cool nieuw lied uit met natuurlijk in de hoofdrol: ‘Coole Piet’. Als je nu terugkijkt was ‘ie eigenlijk helemaal niet zo cool, maar hey je was nog jong en toen was het wél heel cool ;-). 

9. Het Sinterklaasjournaal hield je nauw in de gaten, want ieder jaar waren er weer genoeg problemen waar Sint en zijn Pieten mee moesten dealen. Jij zat in spanning af te wachten of het allemaal weer goed zou komen. 

10. Je had twee soorten kinderen met Sinterklaas. De ene vond Sinterklaas en zijn Pieten helemaal geweldig en de andere stond doodsangsten uit als ze in de buurt waren. 

11. Waarschijnlijk was je wel bang als Pieten strooigoed gingen gooien. Moet dat echt zo hard? 

12. Grote kans dat jij de pepernoten en schuimpjes die op de grond terecht kwamen ook gewoon opat. Ach, 5-seconden regel! 

13. De nacht van 4 december kon jij natuurlijk écht niet slapen! 

14. Was jouw vader ook altijd nét toevallig even weg als er door ‘Zwarte Piet’ op de deur werd geklopt? Totaal niet opvallend #not.
 

 

15. Het moment dat je erachter kwam dat Sinterklaas niet bestond was heel heftig. Je bent jarenlang voor de gek gehouden door je ouders, leraren en broers/zussen… De leugenaars! Hopelijk was het geen vervelend klasgenootje dat jou uit de droom hielp. 

Heb je nog geen plannen voor dit jaar met Sinterklaas? Doe hier dan inspiratie op! 

Hoe kwam jij erachter dat Sinterklaas niet echt bestaat?