Beauty

Zo hoor je écht je tanden te poetsen

Waarschijnlijk stop je elke ochtend en avond een tandenborstel in je mond. Zonder erbij na te denken geef jij je tanden een fris gevoel. Maar doe je het eigenlijk wel goed? Gebruik je bijvoorbeeld alleen je wijsvinger om tanden te poetsen en berg jij je tandenborstel altijd goed op? Er zijn een paar dingen die van belang zijn, maar die je waarschijnlijk nooit wist als het om tandenpoetsen gaat…

Het is heel belangrijk om elke dag je tanden te poetsen. In je mond verzamelen zich allerlei soorten bacteriën. Deze bacteriën kunnen zowel goed als slecht zijn. Goede bacteriën helpen bij het afweersysteem en de spijsvertering. Slechte bacteriën kunnen juist gaatjes, tandsteen en tandvleesproblemen veroorzaken. Slechte bacteriën zijn eenvoudig te onderscheiding in je mond. Ze komen namelijk tevoorschijn als tandplak.Tandplak is dat gele laagje dat over je tanden heen zit. Om tandplak te voorkomen moet je goed je tandenpoetsen. En goed je tandenpoetsen doe je zo:

1. Gebruik altijd een tandenborstel van goede kwaliteit. Het lijkt misschien goedkoop om eens in de zoveel tijd een nieuwe tandenborstel te kopen, maar je kunt veel beter investeren in een wat duurdere elektrische tandenborstel. Misschien is het even slikken wanneer je de prijs ziet, maar dit is veel beter voor je tanden.

2. Wanneer je gebruik maakt van een elektrische tandenborstel vervang dan om de paar maanden de kop van de tandenborstel. Je tandenborstel is een broedplek voor bacteriën en deze gaan zich allemaal verstoppen in jouw tandenborstel, jakkes!

3. Zet niet te veel druk op de tandenborstel tijdens het poetsen. Misschien denk je dat je voor een grondige poetsbeurt flink wat kracht moet zetten, maar niets is minder waar. Gebruik enkel je wijsvinger om druk te zetten tijdens het poetsen.

4. Poets je tanden niet meteen na het eten. Misschien denk je dat dit goed is omdat je meteen een fris gevoel hebt en je de bacteriën weghaalt, maar direct poetsen na de maaltijd is niet goed voor het tandglazuur.

5. Eet ook niet meteen na het tandenpoetsen. Vaak doen we dit al niet uit onszelf, want niets is viezer dan een hapje nemen van iets net nadat je je tanden gepoetst hebt. Daarnaast is het ook niet goed voor je tanden. Deze hebben namelijk even rust nodig.


6. Neem je tijd tijdens het poetsen. Het is belangrijk dat je twee minuten je tandenpoetst. Echter poetsen we vaak nog geen eens één minuut! Verdeel daarom je mond in vier delen: linksboven, rechtsboven, linksonder en rechtsonder. Poets elk gedeelte zo’n dertig seconden. Zo weet je zeker dat je alles gehad hebt en je niets vergeet.

7. Het flossen van je tanden is net zo belangrijk als het poetsen van je tanden. Vaak vergeten we deze stap en gebruiken we mondwater. Mondwater is stiekem helemaal niet zo goed als we denken. Mondwater zorgt er vooral voor dat we niet meer zo uit onze mond stinken ;-).

8. Gebruik een tandenborstel met zachte haartjes. Harde haartjes op je tandenborstel kunnen het glazuur en het tandvlees aantasten.

9. Bewaar na het poetsen van je tanden je tandenborstel ergens in. Doe je dit niet dan verzamelen er allemaal nieuwe bacteriën op de tandenborstel. En deze bacteriën stop jij dan de volgende ochtend weer in je mond. Iewh!

10. Poets altijd eerste de binnenkant en dan pas de buitenkant van je tanden. Dit is de beste methode om je tanden te poetsen.

11. Om ervoor te zorgen dat je geen enkele tand vergeet kun je het beste beginnen bij de achterste kiezen.

Wanneer je deze tips volgt heb jij straks voordat je het weet stralende witte tanden! Daarnaast kan bepaald voedsel er ook voor zorgen dat je wittere tanden krijgt.
 


Tandenborstel, €26,99 | Tandenborstel, €38,95

 
Tasje, €20,95 | Make-up tasje, €17,65

Poets jij je tanden elke dag? Ben jij tevreden met je tanden?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos