Food

Waarom je vanaf nu beter geen knakworstjes meer kunt eten

We weten allemaal heel goed dat asbest super kankerverwekkend is en er wordt super voorzichtig mee omgegaan. Nu is het bekend geworden dat een 'onschuldig' knakworstje nog ongezonder is dan asbest. Heftig! Op de Girlscene redactie zijn we een klein beetje in shock, wie houdt er nu niet van af en toe een lekkere hotdog! Nu denken we wel even iets beter na voordat we een knakworst naar binnen werken… 

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat knakworstjes en andere soorten bewerkt vlees zeer ongezond zijn. De vleesproducten zijn erg kankerverwekkend en worden ingedeeld in de gevaarlijkste categorie: Groep 1. In deze groep zijn ook asbest, arseen en het radioactieve plutonium-239 te vinden… 

Je hoort heel vaak van verschillende voedselproducten dat ze ongezond zijn en veel mensen roepen dat tegenwoordig alles kankerverwekkend is. Maar een voedselproduct indelen in de gevaarlijkste categorie is zeker iets om even bij stil te staan. Hoe kan dit al zo lang in de schappen liggen zonder duidelijke waarschuwing? Onderzoekers stellen dat bewerkt vlees voor zo'n 34.000 doden per jaar zorgen. Wow! 

Als je je afvraagt wat bewerkt vlees precies is, denk vooral aan vleeswaren: boterhamworst, spek, ham en salami. Bewerkt vlees is op een bepaalde manier geconserveerd: gerookt, gezouten of er zijn andere conserveringsmiddelen aan toegevoegd. 

Naast bewerkt vlees is ook bekend geworden dat rood vlees kankerverwekkend is… Wel in mindere mate als bewerkt vlees, maar ook dit kun je beter niet te veel eten. Als je van vlees houdt, kies dan liever voor gevogelte! 

Ga jij minder bewerkt vlees en rood vlees eten nu je dit weet? Of neem je het risico voor lief in ruil voor een hotdog? 

Bron, bron, bron