Lifestyle

16 dingen die je begrijpt als je van gamen houdt

Als mensen aan jou vragen wat je het liefst in je vrije tijd doet, antwoord jij met gamen. Tuurlijk, van een goed boek kun je ook genieten, maar van een leuke game heb je minstens zoveel plezier! Veel mensen hebben nog steeds het ouderwetse idee dat gamen alleen voor jongens is, daar kun jij als vrouwelijke gamer niet tegen. Daarom een artikel voor alle girls die van gamen houden. Deze dingen herken jij sowieso!

Dit begrijp je echt alleen als je van gamen houdt:

1. Als je zegt dat je van gamen houdt dan kijken mensen je raar aan. Gamen, dat is toch iets wat jongens leuk vinden? Eh, welkom in 2015. Er zijn genoeg meiden die van gamen houden!

2. Je kijkt de hele week uit naar het weekend en niet alleen omdat je dan kan uitslapen. Vooral omdat je dan meer tijd hebt om je favoriete game te spelen!

3. Als je zegt dat je graag gamet dan gaan de meeste mensen er meteen vanuit dat je gewelddadige spellen speelt. Er bestaan genoeg andere games! Zoals Animal Crossing: Happy Home Designer bijvoorbeeld. Dit is de favoriete game van de redactie. Je speelt voor interieurstylist en richt huizen en openbare ruimtes in. Je krijgt het verzoek van een inwoner uit het dorp. Het is de bedoeling dat je goed luistert naar de wensen van de klant, want je maakt de klant zo blij mogelijk als je de ruimte inricht naar zijn of haar smaak. We spelen het spel nu al een tijdje en zijn inmiddels super trots op de dingen die we hebben bereikt in de game. Zo hebben we een klaslokaal ingericht, we hebben meer dan tien tevreden klanten en maken nu echt onderdeel uit van Tom Nook's team. Het meest trots zijn we op het ontwerp van een volledig roze kamer. Precies naar de smaak van de klant en stiekem ook heel erg onze smaak ;-). Dat is waarom het zo leuk was om te doen en het eindresutlaat zo mooi is geworden. En nee, de game is nog steeds niet saai! Wij blijven nog wel even spelen :-). Meer informatie en de game bestellen? Dat kan hier.

4. Stiekem raak je een beetje gehecht aan de personages in een game. Tom Nook en de andere schattige dierenbewoners in Animal Crossing heb je voor eeuwig in je hart gesloten.

5. Er is geen beter gevoel dan een opdracht of level die je haalt. Wooohooooo!

6. Als een ander meisje ook van gamen houdt dan betekent dat automatisch dat jullie vriendinnen zijn. Hallo, nu kun je samen met een vriendin gamen, is er iets leukers dan dat?!

7. Je wordt wild van extra's die games te bieden hebben. Zoals de amiibo-kaarten voor Animal Crossing: Happy Home Designer. Deze kaarten koop je in pakjes van drie, waaronder één speciale. Van tevoren weet je niet welke kaarten je krijgt. Met de amiibo-kaarten kun je coole extra's toevoegen aan het spel. Het leukste aan de amiibo-kaarten? Dat je direct contact kunt opnemen met je favoriete personages; gebruik hun amiibo-kaart met de amiibo-telefoon. Ook kun je de personage en rol geven als je bijvoorbeeld in een school of ziekenhuis bent. Met amiibo-kaarten kun je ook de huizen ontwerpen van personages die gewoonlijk geen verzoek komen doen, zoals Isabelle en K.K. De inrichting die je hebt gemaakt voor een gast die je via een amiibo-kaart ontving, kun je opslaan op dezelfde kaart. Deze kun je daarna aan een vriend uitlenen die je design kan bewonderen!
Heb je een amiibo-kaart dubbel? No problemo, door te ruilen met vrienden kun je proberen om zoveel mogelijk bewoners te verzamelen en ook hun woonwensen in vervulling te laten gaan. De Nintendo 3DS XL kan de amiibo-kaarten lezen. Heb je een Nintendo 3DS of een 2DS? Dan kun je ook gebruik maken van de amiibo-kaarten met behulp van het NFC lezer/schrijver accessoire.

 

Een foto die door nestea1504 is geplaatst op

8. De spanning wanneer je een pakje amiibo-kaarten openmaakt. Welke zou je nu hebben?! I wanna knoooow…

9. Je hebt de release data van nieuwe games in je agenda staan…

10. …Moet ook wel, want je hebt tijd nodig om te sparen. No way dat jij die game straks niet kunt kopen omdat je niet genoeg geld hebt!

11. Je wordt blij van merchandise van jouw favoriete game. Een Animal Crossing mok, wie wil daar nou niet uit drinken?

12. Je wilt niet weten hoeveel uur in je leven je kwijt bent aan gamen. Maar ach, anderen hebben dat weer met tv kijken of lezen.

13. Als je een game speelt met vriendinnen dan kun je duidelijk merken dat jij hier veel beter in bent dan zij. Go me!

14. Je houdt zoveel van je lievelingsgame dat je eigenlijk niks anders meer zou willen doen dan gamen. Helaas, huiswerk roept!

15. Je bent best trots op jezelf als je eraan denkt hoe ver je al bent gekomen in een game.

16. Het eeuwige dilemma: doorspelen of stoppen? Oké, nog even dan…

Welke punten herken jij?

*Dit is een gesponsord artikel