Lifestyle

Dit is de perfecte temperatuur om in te douchen

Als je in de herfst en winter ergens intens van kan genieten, dan is het wel van een goede douche. Terwijl de warme stralen je koude lichaam opwarmen is het nogal verleidelijk om de temperatuur steeds een paar graden omhoog te doen. Voor je het weet is het water warmer dan 44+ graden. Oeiii… Dat is niet zo goed voor je. Girlscene vertelt je hoe warm je wel kunt douchen.

Uit volle borst meezingen met One Direction, Ariane Grande en al je guilty pleasures is natuurlijk hartstikke fijn onder de douche. Vooral als je zusje/moeder/huisgenoten kunnen meegenieten. 😉 Allemaal leuk en aardig, maar voor je het weet zet je de douche steeds warmer en warmer. Zo warm dat je huid op een gegeven moment knalrood is. Oeps, dat is niet helemaal de bedoeling. Er bestaat zoiets als te heet douchen. 

Het lijkt misschien onschuldig om heel heet te douchen, maar wist je dat het niet zo goed is voor de huidconditie? Girlscene ging op onderzoek uit en kwam erachter dat heet water de natuurlijke oliën van je huid (en haar!) stript. Hé, dat doet ons denken aan shampoos die SLS bevatten. Blijkbaar is dat niet het enige wat je huid uitdroogt. Voor je haar kun je dan een speciale shampoo gebruiken zoals deze van L'Oréal, maar aan water doe je niet zoveel. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo gek als je huid droog aanvoelt en jeukt na het douchen. Grote kans dat het komt doordat je het water te heet zet! Dat maakt ineens een hoop duidelijk…. 

Maar wat is de oplossing? Zodra het water op je lichaam niet lekker warm meer voelt (en dus te heet is) of als je huid rood wordt is het tijd om de temperatuur lager te zetten. Het klinkt vrij logisch, maar er zijn genoeg mensen die met een te rode huid de badkamer uitlopen, terwijl dat betekent dat je de huid aan het beschadigen bent. Op de vraag of er dan een goede temperatuur is om in te douchen kunnen we kort zijn: er is niet per se een goede of slechte temperatuur, maar het wordt aangeraden om de temperatuur onder de 43 graden te houden.


Hoe erg je ook verlangt naar een warme douche, een koude douche is misschien nog wel beter. Het is niet alleen goed voor je huid, want je humeur verbetert er ook door. Nog fijner: het verlicht stress én stimuleert gewichtsafname. Lees in dit artikel nog meer redenen om niet zo heet te douchen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om korter te douchen, want dat is wel zo prettig voor je huid. Zo kun je bijvoorbeeld je gezicht wassen bij de wastafel in plaats van onder de douche en een wekker zetten zodat je weet wanneer het tijd is om de kraan uit te zetten.

PS: Nog steeds van een droge en trekkerige huid na het douchen? Probeer dan eens deze producten uit.

HEMA douchegel €2 | HEMA bodybutter €2

Niveau bodymilk €4,99 | Sanex douchegel €2,68

Op welke temperatuur zet jij het water als je doucht?

Bron
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀