Lifestyle

13 dingen waar je mee moet stoppen om gelukkig te worden

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms heb je van die baaldagen waarbij je denkt dat alles in je leven een mislukking is. Dat komt doordat je bepaalde dingen doet. Je hebt verwachtingen, je vergelijkt jezelf met anderen, je blijft hangen in het verleden… Met deze dingen moet je per direct stoppen als je gelukkig wil zijn! 

1. Stop met verwachtingen hebben
Op je 24ste een huis, op je 26ste trouwen, op je 27ste je eerste kind… sommige meiden hebben hun hele leven uitgestippeld. Het is goed om doelen te hebben, maar wat doe je als je op je 24ste nog geen huis hebt? Dan ben je teleurgesteld en voel je je mislukt. Terwijl je misschien wel een topbaan hebt gescoord! Het is beter om dingen te nemen zoals ze komen.

2. Stop met leven voor anderen
Het liefst wil je iedereen tevreden houden. Als je ouders willen dat je rechten studeert dan wil je dat best doen, voor hen. Maar als jij liever naar de kunstacademie gaat dan word je niet gelukkig van met je neus in de wetboeken zitten. Jouw leven is van jou en van niemand anders. Kies voor jezelf. 

3. Stop met jezelf vergelijken
Zij heeft heel mooi haar, zij heeft een leuk vriendje, zij haalt altijd hoge cijfers… Het is heel makkelijk om te kijken naar wat anderen goed doen. Waarom kun je dat niet bij jezelf doen? En waarom moet je deze goede dingen van anderen op jezelf betrekken? Dat jij geen leuk vriendje hebt, betekent niet dat jij slechter af bent. 

4. Stop met zeuren 
Als je ergens ongelukkig van wordt, dan is het wel van negativiteit. Logisch, want als je altijd kijkt naar dingen die niet goed zijn dan ga je er zelf in geloven. Het is niet zozeer de situatie die negatief is, maar het is de manier waarop je ernaar kijkt. Onderschat positiviteit niet!  

5. Stop met streng zijn tegen jezelf
“Ik kan het niet”, is een stemmetje dat bij veel mensen door hun hoofd spookt. Hierdoor is het moeilijk om risico’s te nemen en leg je jezelf onbewust limieten op. Zonde! Geloof in de kracht van jezelf. Als het een keer niet goed gaat, wees dan lief voor jezelf. Je hebt er niks aan om jezelf af te straffen. 

6. Stop met bang zijn om fouten te maken 
Fouten? Het is maar hoe je het ziet. Je kunt juist enorm veel leren van dingen die niet helemaal goed gaan. Fouten worden gemaakt om te kunnen groeien en de beste versie van jezelf te worden. Bovendien: fouten maken doet iedereen. Er is geen succes zonder falen. 

7. Stop met omgaan met de verkeerde mensen
Het leven is te kort om tijd te investeren in mensen die het jou niet waard zijn. De mensen om je heen moeten het beste in jezelf naar boven halen. Je wordt niet gelukkig van mensen van wie je je alleen maar naar en onzeker voelt nadat je ze hebt gezien of gesproken. 

8. Stop met je anders voordoen dan je bent
Het is heel menselijk om door iedereen aardig gevonden te willen worden. Hierdoor proberen we indruk te maken op anderen. Soms proberen we het iets té veel. Je meet jezelf een masker aan en doet je anders voor dan je bent. Hier word je op lange termijn natuurlijk niet blij van. Als je compleet jezelf bent, zul je ook de dingen en mensen aantrekken die bij jou passen. 

9. Stop met wegrennen van je problemen
Het leven is niet altijd makkelijk. Het is wél lekker makkelijk om te doen of dingen er niet zijn. Maar ergens diep van binnen weet je dat je er niks mee opschiet. Is er een probleem? Face your fears. Dit maakt je een sterker persoon en hierdoor weet je dat je de hele wereld aankan. 

10. Stop met op alles een label plakken
Een mening vormen terwijl je iets of iemand nog helemaal niet kent, daar heeft iedereen zich weleens schuldig aan gemaakt. Maar van labels wordt nooit iemand blij. Stel jezelf open voor nieuwe situaties en mensen. 

11. Stop met toegeven aan je angsten 
Hoe vaak heb je iets niet gedaan omdat je bang was? Heb je er achteraf spijt van? De meeste mensen wel. Je hebt meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan, dan van de dingen die je wel hebt gedaan. 

12. Stop met kijken naar het verleden
Het leven gaat niet altijd over rozen en je hebt vast dingen meegemaakt die pijnlijk en niet eerlijk zijn. Het is moeilijk om deze dingen los te laten, maar om gelukkig te worden zou je het toch echt moeten doen. Het heeft namelijk geen zin om in het verleden te blijven hangen, je kan het toch niet meer veranderen. Wat je wél kan veranderen is de toekomst. Richt de toekomst in zoals je zelf wilt! 

13. Stop met ondankbaar zijn
De sleutel naar geluk is dankbaarheid. Er is geen recept voor geluk -iemand met een kast van een huis en een Chanel tas is niet per sé gelukkiger dan iemand in de bijstand- maar mensen die gelukkig zijn hebben één ding gemeen, ze zijn dankbaar voor wat ze hebben. Kijk goed om je heen en count your blessings. Wees dankbaar voor wat je hebt en koester het. 

Met welke dingen moet jij stoppen? 

Bron, bron
Beeld: thinkstockphotos