Beauty

De Essie Ski Chic nagellak die je moet hebben deze winter

Eén woord: wauw. Op de Girlscene redactie kwam de Essie Ski Chic wintercollectie binnen en toen viel het even stil. Dat komt niet vaak voor. Wat de laatste tijd ook niet vaak voorkomt is dat we één artikel wijden aan één specifieke collectie, maar omdat dit echte musthave kleuren zijn, kunnen we niets anders doen dan een ode brengen aan de Ski Chic kleuren. Kijk snel verder.

Op de Girlscene redactie zijn we echt gek op alle kleuren uit de Essie Ski Chic collectie en dat heeft overigens niets met #spon te maken, want dat is dit artikel niet. 😉 Het komt namelijk niet vaak voor dat we alle kleuren uit een collectie willen hebben. Een unicum dus! Daarom laten we je graag de Essie Ski Chic kleuren zien. Van lichtroze-wit tot zwart met paarse glitter, deze collectie is moooooi.


Essie maakte deze wintercollectie met 'wintersport in stijl' in gedachten, maar je hoeft heus niet op wintersport te gaan om verliefd te worden op deze lakjes. Maak kennis met Peak Show, Virgin Snow, Altitude Attitude, Après-Chic, Shall We Chalet? en Haute Tub.


Wat maakt deze collectie dan zo bijzonder? Nou, de kleur Peak Show bijvoorbeeld. Eindelijk is er een dupe van Essie Fiji te vinden! De melkroze lak is al een tijdje uit de collectie, dus wie houdt van roze kleuren kan eindelijk haar hart weer ophalen. Maar ook de lila kleur is fantastisch, net als de zilveren fijne glitter (die heel goed dekt!) en de superdonkere kleur die anders is dan de standaard zwarte lak, omdat deze een subtiele paarse glitter heeft. We like. Genoeg gepraat, nu is het tijd voor de swatches.


Essie Peak Show


Essie Virgin Snow


Essie Altitude Attitude


Essie Après-Chic


Essie Shall We Chalet?


Essie Haute Tub

Kleuren: Ahhh, deze collectie heeft veel verschillende kleuren waardoor er voor ieder wat wils is. Daar houden we van.
Peak Show – Herinner je nog dat de witte nagellak met een lichte kleur gemengd zoals mint en blauw helemaal on trend was in de zomer? Daar doet deze kleur aan denken. Het is niet per se babyroze, maar eerder een soort melkroze. 

Virgin Snow – Een ingetogen lila voor wie de donkere kleuren even zat is. Matcht mooi met deze MAC lipsticks, trouwens.

Altitude Attitude – Ieder meisje heeft een knallende roze nagellak in haar stash nodig. Dit is zo'n universele kleur waarmee je de plank niet misslaat.

Après-Chic – Pure zilveren glitter. Perfect voor de feestdagen, maar minder leuk om te verwijderen. Wat deze lak zo goed maakt, is dat het mega goed dekt. In principe heb je aan één laag genoeg. 

Shall We Chalet? – Wie de voorkeur geeft aan chic rood in plaats van porno rood zit met Shall We Chalet? goed. Deze kleur is niet heel knallend, maar wel heel klassiek. Mooi voor de feestdagen, een date of een bijzondere gelegenheid.

Haute Tub – Donker, mysterieus en met een vleugje paarse glitter… Deze nagellak is erg bijzonder. Het is bijna alsof je naar het heelal staart. Erg mooi!


Aanbrengen
: Op Essie nagellak kan je vertrouwen als het om aanbrengen gaat. Toch zijn er twee kwastjes anders dan de Essie kwastjes die we gewend zijn, zoals je op de foto hierboven ziet. De linker is dun – wat overigens wel heel precies aanbrengt – en de rechter is heel wijd. Iets te wijd voor je nagelbed… Hm Essie, hebben we de verkeerde potjes ontvangen? De andere nagellak uit de collectie brengt trouwens perfect aan. Wel even goed afstrijken, anders heb je te veel nagellak op je nagels.

Dekking: Twee lagen in principe. De lichte kleuren hebben drie lagen nodig, Après-Chic één.

Prijs: €9,99, wat op zich nog best prijzig is voor nagellak. Maar als je op zoek bent naar goede klassiekers of juist een unieke kleur en je hebt het geld ervoor over… Go for it!

Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10

Wat vind jij van de Essie Ski Chic wintercollectie?

 

Must reads 👀