Lifestyle

8 goocheltrucs die je altijd al had willen weten

Zelfs wanneer je er met je neus bovenop staat snap je niet hoe een goochelaar te werk gaat. Maar dat is de pret van goocheltrucs. Je weet dat je in de maling wordt genomen, maar alleen niet hoe… Nu weten we dan eindelijk wél hoe de goochelaars te werk gaan. Girlscene zet speciaal voor jou een aantal ontmaskerde goocheltrucs op een rijtje. Wie had gedacht dat het zo simpel kon zijn… Of is het toch magie?


1. Lichaam in twee zagen

Eigenlijk is deze truc heel simpel. Voor deze goocheltruc heb je niet zoals je denkt één persoon nodig, maar twee personen. De ene persoon verstopt zich in het onderste gedeelte en speelt de voeten. De andere persoon speelt het hoofd. De illusie is dat wij denken dat deze lichaamsdelen van één persoon zijn, terwijl het dus eigenlijk twee verschillende personen zijn. Deze truc kan ook nog op een andere manier worden uitgevoerd. In plaats van twee personen te gebruiken, kan ook worden gekozen voor nep voeten. Deze geven ook de illusie dat het gaat om één persoon.


2. Zwevend lichaam

Altijd al verwonderd gekeken hoe iemand kon blijven zweven? De stoelen doen stiekem helemaal niets voor de truc, het gaat om de plank waar de persoon op ligt. De plank wordt ondersteund door een paal. Deze paal wordt verborgen door de benen van de goochelaar. Niet zo magisch als het lijkt dus…


3. Zwevend tapijt

Deze goocheltruc lijkt op de truc hierboven. Het zwevend tapijt wordt omhoog gehouden door een geheime plank. Vaak wordt hier dan gewerkt met spiegels om de illusie te wekken dat er geen plank aanwezig is.


4. Vliegende man

Dit is niet zomaar een opstelling, er zit een heel idee achter. Deze truc zie je steeds meer op straat voorbij komen, maar nu is hij voor jou niet langer meer een geheim!


5. Michael Jackson

Michael is één van de beste danser ooit en verbaasde iedereen met deze move. Al snel probeerde iedereen hem na te doen. Maar hoe deed hij dat eigenlijk? De schoenen zitten vast in een speciale mal zodat je jezelf naar voren kunt laten “vallen”.

Daarnaast zijn de Amerikaanse goochelaars Penn en Teller meesters in het onthullen van goocheltrucs. De goochelwereld is niet blij met het duo, maar wij zitten met verbazing te kijken naar de volgende ontmaskerde goocheltrucs. In de filmpjes hieronder leggen ze uit hoe het nu echt werkt met de balletjes onder de bekers, hoe belangrijk afleiden is, en hoeveel er verstopt zit achter een show.

Watch on YouTube
 
Watch on YouTube

 

Watch on YouTube

Wist jij al dat deze goocheltrucs zo werken?

Bron, bron