Lifestyle

11x de leukste boeken van YouTubers

Miljoenen volgers op internet is voor deze YouTube-sterren niet meer genoeg. Naast een online fanbase met soms wel 9 miljoen (!) volgers, zijn deze YouTubers nu ook in het bezit van een groeiende offline fanbase. Tegenwoordig grijpt elke YouTuber naar een pen en begint met schrijven. Girlscene vond het daarom tijd om eens alle boeken van YouTubers onder elkaar te zetten.


1. Zoe Sugg | Girl Online, Girl Online On Tour
Dit najaar verschijnt het tweede boek van Zoe Sugg, beter bekend als Zoella. Haar eerste boek, Girl Online, was direct een bestseller. Suggs boek gaat over de vijftienjarige Penny. Penny is een onzeker meisje dat blogt over alles wat haar maar bezighoudt. Alleen haar allerbeste vriend Elliot weet dat Penny het gezicht achter Girl Online is. Met kerst ontmoet Penny de gitaar spelende Noah in New York, samen beleven ze een super romantische week. Weer eenmaal terug in Engeland blijkt dat Noah niet helemaal eerlijk is geweest…
Girl Online, €16,99 | Girl Online On Tour, €16,99


2. The Pointless Book, The Pointless Book 2 | Alfie Deyes
Alfie Deyes doet niet onder voor zijn succesvolle vriendin Zoe. Met zijn succesvolle boekenserie daagt Alfie zijn volgers uit een dagboek bij te houden vol grappen, uitdagingen en andere onzinnigheden. Zo moeten de lezers bijvoorbeeld een wedstrijd mensen kijken houden, een tijdcapsule maken en een liefdesbrief schrijven. Alfie Deyes nodigt zijn lezers uit het dagboek te voltooien zonder al te veel trots.
The Pointless Book, €9,99 | The Pointless Book 2, €9,99


3. Love, Tanya | Tanya Burr
Tanya’s eerste boek was meteen een hit. Het boek is geïnspireerd op Tanya’s eigen weg, op zoek naar vertrouwen en acceptatie. In haar boek deelt ze tips over mode, make-up, liefde, vriendschap en nog veel meer. Daarnaast is er ook speciaal plek vrij gehouden om de dromen van de lezer op te schrijven.
Love Tanya, €14,99


4. The Glam Guide | Fleur de Force
Vanaf 2009 maakt Fleur al video’s op YouTube en deelt met liefde en plezier haar passie voor make-up en kleding. Wat ooit begon als een hobby is nu uitgegroeid tot een succesvol YouTube kanaal. Afgelopen jaren is Fleur op zoek gegaan naar de beste producten, de handigste tips en de mooiste looks. In haar boek The Glam Guide deelt Fleur haar ontdekkingen met de rest van de wereld.
The Glam Guide, €17,99


5. Life with a Sprinkle of Glitter | Louise Pentland
YouTube-ster Louise, ook wel Sprinkle of Glitter, kennen we als een lifestyle- en beauty vlogger. Met haar boek wilt Louise meiden helpen gelukkig en positief te blijven. Volgens Louise is geluk overal te vinden en zeker niet onmogelijk. In haar boek geeft Louise tips aan haar lezers. Zo is er een hoofdstuk aanwezig over pesten, daten, kinderen, creativiteit en zelfverzekerdheid.
Life with a Sprinkle of Glitter, €15,49


6. Username: Evie | Joe Sugg
Succes zit in de genen van de familie Sugg. Naast zus Zoe is ook broer Joe succesvol op YouTube. Daarnaast heeft hij zijn eerste graphic novel uitgebracht. De graphic novel vertelt het verhaal van Evie, een awkward meisje die haar plek op de middelbare school niet kan vinden. Haar avonden spendeert ze met haar zieke vader die bezig is met het ontwikkelen van een softwareprogramma. Wanneer haar vader komt te overlijden, komt Evie samen te wonen met haar tante en populaire nichtje. Evie besluit het werk van haar vader af te maken en ontdekt een compleet nieuwe wereld.
Username: Evie, €17,49


7. Hello Life! | Marcus Butler
Het eerste boek van Marcus is deels autobiografisch, deels lifestyle gids. Op zijn YouTube-kanaal combineert Marcus succesvolle sketches samen met meer serieuze. Dit maakt hem uniek. Nu wilt Marcus zijn ervaringen graag delen en vertelt in zijn boek alles over gezond leven, relaties, vriendschap en meer. Marcus ziet zijn boek als een broer die advies geeft en de weg naar succes deelt.
Hello Life, €9,99


8. Self Help | Miranda Sings
Het alter ego van Colleen Evans, Miranda Sings, is een groot succes. Miranda kan alles zeggen en schaamt zich met haar eigenzinnige kledingsmaak nergens voor. Daarnaast is Miranda niet het beste in lippenstift aanbrengen… In haar boek zet Miranda voor het eerst al haar levenslessen en tutorials op papier, samen met haar eigen illustraties en foto’s. Het boek vertelt alles wat je maar moet weten, van hoe je een boyfriend scoort tot goocheltrucs.
Self Help, €15,99


9. I Hate Myselfie | Shane Dawson

Vanaf zijn eerste vlog in 2008 tot nu is Shane Dawson een open boek wat betreft zijn leven. Hij deelt alles met zijn volgers. In zijn boek stapt Shane af van zijn internet persona en neemt ons mee naar zijn jeugd als een introvert kind. I Hate Myselfie is een collectie met achttien persoonlijke verhalen over hoe raar het leven kan zijn wanneer je opgroeit.
I Hate Myselfie, €10,99



10. Work in Progress | Connor Franta

Connor Franta is één van de populairste YouTubers, A Work in Progress is zijn eerste boek. In het boek zijn foto's te vinden die Franta zelf gemaakt heeft in de afgelopen jaren. Daarnaast staan er ook foto's van hemzelf uit zijn jeugd in. Naast lichtere onderwerpen vertelt Franta ook over zwaardere zaken zoals seksualiteit, zelfbeeld en depressie.
Work in Progress, €11,49


11. The Amazing Book is Not on Fire | Dan Howell & Phil Lester

YouTube sensaties Dan Howell en Phil Lester hebben al heel wat meegemaakt als twee awkward jongens die hun leven delen op internet. Met meer dan acht miljoen volgers op YouTube was een boek vanzelfsprekend. Vandaag de dag nemen de twee jongens hun volgers mee achter de schermen, op reis en op andere avonturen. Dit gaat altijd gepaard met een hele hoop humor en ongemakkelijkheid. Daarnaast is het boek een verzameling van de avonturen die de twee mee hebben gemaakt. Zo is er onder andere te lezen over die keer dat ze One Direction mochten ontmoeten, de reden waarom Phill raar was als een kind en wat er nu echt gebeurde in Las Vegas…
The Amazing Book is Not on Fire, €19,49

Wist je dat Girlscene ook een YouTube kanaal heeft? Abonneren kan hier. Daarnaast geven wij The Pointless Book 2 weg van Alfie Deyes! Wil jij dit boek winnen, abonneer dan snel op ons YouTube-kanaal en laat een berichtje achter op onze laatste video!

Welke boeken heb jij al gelezen? En welke boeken zou je nog graag willen lezen?

Must reads 👀