Fashion

Wat je moet onthouden als je een legging als broek draagt

Hoe vaak zie je wel niet een meisje lopen dat een legging draagt waarvan je denkt: ehm, kun je niet beter een broek aantrekken? Zoals je weet is een legging geen broek en toch zijn er veel meiden fan van. Mocht jij ook zo’n leggingfanaat zijn dan is dit artikel speciaal voor jou. Deze vijf dingen moet je namelijk onthouden als je een legging als broek draagt.

Een legging als broek dragen is voor velen een fashion faux pas. Het klopt inderdaad dat de legging geen broek is en waarschijnlijk is het niet jouw bedoeling om je billen te showen aan de rest van de wereld. Houd je toch van de legging? Let dan op de volgende dingen.

Uiteraard mag je leggings dragen zoals jij dat wil, dus het is aan jou of je iets met de volgende punten doet of niet. 😉

1. Van wat soort stof is mijn legging gemaakt?
Houd rekening met de stof van de legging. Zo waren leren leggings helemaal hot afgelopen jaar en is door de komst van de jegging de lijn tussen een broek en een legging dunner geworden. Anyways, bij leer kom je er nog net mee weg als je bil even niet bedekt is door een shirt of wat dan ook, maar bij een normale legging is dat dan weer niet aan te raden. De gemiddelde legging is vrij dun van stof en dat heeft vervolgens weer te maken met punt 2…

2. Is mijn legging doorschijnend?
Bij de antwoorden ‘ja’ en ‘een beetje’ moet je er sowieso voor zorgen dat je billen bedekt zijn. Tenzij je graag aan klasgenoten/collega’s/mensen op straat wil laten zien wat voor ondergoed je draagt. In het geval van een jegging maakt het minder uit. Als je legging van leer is maakt het in principe niet uit. Waarom? Simpelweg omdat de legging dan niet doorschijnt. 

3. Wat vinden anderen van mijn look?
Als je twijfelt of de legging wel kan of dat je beter een echte broek kan aantrekken, kunnen we je maar één ding meegeven: vraag om advies van je moeder/zus/vriendin. Maar kies dan wel degene uit die je eerlijk antwoord geeft, want waarschijnlijk wil je niet voor gek lopen. Twijfel je nog steeds? Doe de legging dan niet aan.

4. Zijn mijn billen bedekt in de legging?
Vooral als je een ‘gewone’ legging draagt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je billen bedekt zijn. Niet alleen je billen trouwens, ook de voorkant mag tot op zekere hoogte verborgen zijn. Je wil niet aan iedere je vagina laten zien, of wel? 😉

5. Welke schoenen draag ik bij mijn legging?
Goede vraag. Wil je er modieus uitzien en niet alsof je net uit je bed bent gestapt en geen idee had wat je aan moest trekken? Dan raden we je aan om te kiezen voor een mooi paar sneakers of een paar (enkel)laarzen. Liever geen UGGs en de combinatie met hakken snappen we ook niet helemaal, tenzij je gaat voor een leren legging. Maar dit heeft allemaal te maken met je persoonlijke smaak, natuurlijk.

Beeld: iStock

Must reads 👀