Lifestyle

11 herkenbare gedachtes tijdens het Instagram stalken

Wie kent het niet: je bekijkt een foto van 100 weken oud op iemands Instagram feed en je bent als de dood dat je per ongeluk dubbel klikt op een foto… Want als dat gebeurt, kun je net zo goed meteen ergens onder gaan duiken. Of zo snel mogelijk un-liken en hopen dat de notificatie nooit is aangekomen… Er komen wat risico's kijken bij deze guilty pleasure, maar dat stalken helemaal laten? Hmm, probably not! πŸ˜‰

Girlscene weet hoe verleidelijk het is om de Instagram feed van je ex-boyfriend te checken. Of zijn nieuwe vriendin, je huidige crush, zijn ex-vriendin of dat ene meisje wie je echt niet uit kunt staan. Het blijft een spannende bezigheid, want je wil natuurlijk nooit, maar dan ook nooit dat hij/zij weet dat je zulke oude foto's hebt bekeken.

We zijn er vrij zeker van dat ook jij deze 11 gedachtes hebt tijdens het Instagram stalken:

1. Alsjeblieft klik geen random knoppen aan!!! Just keep on scrolling
Waarschijnlijk ben je nooit zo voorzichtig met je vingers als tijdens je Instagram activiteiten. Als je een video wilt afspelen is het dus NIET de bedoeling om hem te liken. Voor de zekerheid wacht je maar even een paar seconden met klikken zodat Instagram het niet interpreteert als een double tap. Je kan nooit voorzichtig genoeg zijn!
 

 

Een foto die door dinlasangeplatta is geplaatst op

 

2. Als je een foto van je crush laat zien aan een vriendin krijgt ze de instructie: raak de telefoon níét aan a.u.b.!
Hoe moet je uitleggen aan je crush dat je vriendin per ongeluk dubbelklikte op zijn foto? Uhmm liever gewoon niet! Dus voordat je de foto laat zien geef je duidelijke instructies wat je vriendin wel en niet mag doen. Je wilt absolúút geen risico lopen op dit gebied.

3. 133 weken geleden, wanneer was dat ook alweer?  
Om enig besef van tijd te hebben tijdens je Instagram stalkings, moet je dit wel een beetje doorkrijgen. Instagram, seriously, zet het er gewoon op in het aantal maanden! Scheelt een heleboel rekenwerk. 

4. Hell no, een privé-account?! 
Enthousiast klik je op het account van je ex zijn nieuwe lover, laat het stalken maar beginnen! Maar dan zie je het gevreesde slotje staan… Heel frustrerend. Die functie zou niet moeten bestaan.

5. Is er dan misschien toch een optie om het account te zien?
No way dat jij haar gaat volgen. Misschien kun je een vriendin overtuigen om haar te volgen? Hmm, of zou dat opvallen?

6. Wie weet verandert ze de instellingen wel! 
Oké heel jammer dit, maar je wisselt zelf ook vaak genoeg van privé account naar openbaar. Grote kans zij dus ook. Volgende week nog eens proberen.

7. Ik bekijk écht alleen heel even haar profiel en dan ga ik slapen.
Je kent ze wel, die profielen van meisjes die gewoon jaloersmakend mooi zijn. Ze heeft de perfecte kleren, perfecte make-up en een perfect leven. Vervolgens kom je een foto van haar vriendinnen tegen, die net zo perfect zijn en vervolgens ben je hen ook aan het stalken. Oke, misschien is dit niet zo goed voor je en kun je volgende keer beter meteen gaan slapen… 

 

8. Oh echt, was je dit weekend in Parijs? Wat gaaf…
Dankzij jouw Instagramkennis weet je heel goed wat diegene afgelopen weekend heeft gedaan, ook al volg jij degene niet. Maar dit kun je natuurlijk niet laten merken. Dus zet je verbaasde gezicht op! 

9. Oké wie zijn @Beautylover126, @xxxSarahh8 en @sexygirl46?!
Als jij de foto's aan het checken bent van je crush/lover, kun je het natuurlijk niet laten om even te kijken wie er allemaal geliked en gereageerd heeft en vervolgens moet je natuurlijk ook even doorklikken naar het profiel van onbekende meisjes. Je nieuwsgierigheid is íéts te groot. πŸ˜‰

10. Zou iemand mijn profiel ook stalken?
Tja, daar ga je waarschijnlijk nooit achter komen. Tenzij je ineens een like krijgt op een 40-weken oude foto…

11. Ik moet NIET vergeten mijn zoekgeschiedenis te wissen…
Volgende keer als jij je telefoon afgeeft, hoeft niemand te zien naar welke hashtags en Instagrammers jij allemaal gezocht hebt de afgelopen tijd. Je wilt natuurlijk niet dat mensen je raar vinden, of als een stalker zien. Oké, misschien ben je dat wel een klein beetje, maar iedereen heeft haar secrets. Toch?! 


 

Girlscene heeft nog een speciale tip voor alle Instagram stalkers onder ons, er is een nieuwe app gelanceerd genaamd 'Instasnoop'. De naam is misschien een beetje beschamend, maar met behulp van deze app hoef jij niet meer bang te zien om per ongeluk een foto te liken. Je kan zelfs een speciale 'snooplist' bijhouden met mensen die je graag een beetje in de gaten houdt. Het gaat misschien wat ver, maar het maakt het Instagram stalken in ieder geval een stuk minder spannend! Zou jij de app downloaden? 

O ja, als je nog een 'interessant' account zoekt om te volgen, check dan zeker even dit… 

Heb jij wel eens per ongeluk een foto geliked, die je écht niet moest liken? En hoe had jij dit opgelost? 

Bron, bron, bron, bron