Lifestyle

Girls issues: Zo ga je om met een extreem jaloerse vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die tips wilt om te praten met haar extreem jaloerse vriend.

Hoi Girlscene,
Ik heb een vriend die extreem jaloers en onzeker is. Toen ik hem leerde kennen was hij de bad boy van de school. Hij was altijd vergezeld met knappe meisjes en hij kwam nooit aandacht tekort. Hij gaf mij zelfvertrouwen, omdat hij zelf ook zelfverzekerd was.

Sinds een jaar is hij niet meer de jongen waar ik toen voor ben gevallen. Wanneer ik bijvoorbeeld online sta op WhatsApp dan denk hij direct dat ik met andere jongens aan het praten ben. En als ik “hoi” zeg tegen een oude bekende, is hij bang dat ik met hem wil afspreken. Het gaat zelfs zo ver dat hij niet wilt dat ik naar een vriendin ga in de angst dat haar broertje naar mij kijkt.

Hij is zo onzeker en bang dat ik hem verlaat, of andere jongen leuker vind. Ik mag van hem met niemand afspreken, behalve met hem. Wanneer ik een avond naar de film wil met mijn moeder is hij al direct in de stress. Hij denkt dan dat ik naar iemand anders ga en ik word de hele avond gebeld.

Ik weet dat ik met hem moet praten hierover, alleen toen ik de kans waagde werd hij zo onzeker en bang. En nu weet ik niet meer wat ik tegen hem moet zeggen.

Liefs,
Anoniem.

Lieve Anoniem,

Wat een lastige situatie. Ik kan merken aan je verhaal dat je duidelijk heel veel om je vriend geeft, want anders was je allang met de relatie gestopt. Maar het is niet normaal dat hij je zo beperkt in je leven.

Je geeft aan dat hij vroeger helemaal niet zo was, maar waarschijnlijk is er toch iets gebeurd in zijn leven wat hem zo onzeker heeft gemaakt. Misschien heeft een ex-vriendinnetje hem bedrogen, liggen zijn ouders in een scheiding of heeft hij iemand verloren die veel voor hem betekende. Probeer erachter te komen wat hem zo veranderd heeft.

Het is heel moeilijk, maar je zal toch echt opnieuw met hem moeten praten. Zorg ervoor dat hij zich zo min mogelijk onzeker voelt als je met hem hierover begint. Stel bijvoorbeeld een avondje samen voor, maak het gezellig en laat zien dat je echt veel om hem geeft. Als het moment juist is, kun je langzaam beginnen over dat hij zoveel voor jou betekent, maar dat je het ook fijn zou vinden om je vriendinnen vaker te zien. Waarschijnlijk vindt hij dit al lastig, dus begin langzaam. Stel bijvoorbeeld voor om eens samen met hem én je vriendinnen af te spreken. Benadruk ook dat je hem écht niet kwijt wil, maar dat hij jou niet je eigen leven laat leiden, hij het je moeilijk maakt en dat je dan de relatie onprettig vindt. 

Probeer ook met hem te praten over het feit dat hij zo veranderd is. Wat is er gebeurd in zijn leven? Misschien lucht dit voor hem ook heel erg op. Probeer ook netjes te vertellen dat het niet normaal is dat iemand je de hele avond belt en laat hem inzien dat hij jou moet vertrouwen om een gezonde relatie te hebben samen.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstockphotos