Lifestyle

WTF! Seks met levensechte robots komt steeds dichterbij…

In de nabije toekomst is het waarschijnlijk niet meer weg te denken uit ons leven en is het heel normaal om seks te hebben met robots. Op dit moment is het moeilijk voor te stellen en hier op de redactie vinden we het helemaal niks, maar als we de voorspellingen mogen geloven komen we er echt niet meer onderuit. Robots worden steeds menselijker en kunnen naar de wensen en behoeftes van de gebruiker worden ingesteld. In de toekomst word je dus misschien ooit nog verliefd op een robot…

In films ben je het misschien al gewend, robots die veel meer kunnen dan een simpel taakje uitvoeren en zelfs een persoonlijkheid hebben. Soms goed en soms écht evil. Had je ooit gedacht dat dit in het dagelijks leven ook normaal zou worden? En zie jij jezelf al zoenen, seksen met of houden van een robot? 

Dit klinkt natuurlijk allemaal absurd, maar op dit moment worden er al silliconen sekspoppen gemaakt die erg realistisch zijn en deze worden voor meer dan 5000 dollar verkocht. Omdat zo'n robot precies doet wat je wilt, zullen sommige mensen liever een robot beminnen dan een mens van vlees en bloed. Volgens Amerikaans onderzoek is het nu al zo dat mensen liever hun echtgenoot verliezen dan hun hond… Heftig! Misschien worden mensen in de toekomst ingewisseld voor robots. Minder drama en gedoe, maar zou je daar echt gelukkig van worden? 
 


Best een eng idee, een robot met een vorm van intelligentie, want hoe weet je dat dit niet misbruikt gaat worden of verkeerd uit gaat pakken? Deze ontwikkeling is waarschijnlijk niet meer tegen te houden, wetenschappers zijn er volop mee bezig. Misschien kunnen we beter proberen om de positieve kanten te bekijken. Er zijn natuurlijk mensen die heel hun leven alleen en eenzaam blijven, mensen die hun partner hebben verloren en mensen met een ernstige verstandelijke handicap die nooit een partner zullen krijgen. Voor deze mensen zou zo'n robot een ideale oplossing zijn. Ze geven gezelschap en liefde aan iedereen die er behoefte aan heeft. Is het misschien toch een goed idee?

Wat in ieder geval zeker is, is dat robots relaties tussen twee mensen een heel stuk ingewikkelder maakt. Is seks met een robot ook vreemdgaan? Of zou je dit wel oké vinden? En hoe zou jij het vinden als je gedumpt wordt omdat je vriend een relatie met een robot wilt… 

Over de afgelopen jaren is het beeld van wat 'normaal' is qua seks sterk veranderd. We worden steeds vrijer en voor veel mensen is seks niet iets wat je alleen met een liefdespartner kunt doen. Dus is het dan echt zo'n gekke gedachte dat over zo'n vijftig jaar seks of een relatie met een robot volledig normaal en geaccepteerd is? Wie weet kun je nog wel ooit trouwen met een robot! Als er dan nooit een man voor je op zijn knieën gaat, kun je nog altijd een robot trouwen ;-).
 


Het is natuurlijk allemaal moeilijk te voorspellen, maar de ontwikkelingen wijzen er zeker op dat dit steeds meer geaccepteerd gaat worden. Sommigen beweren zelfs dat robots nog veel meer plekken in ons leven zullen gaan opvullen. De onderzoeker David Levy beweert dat er over enkele decennia zelfs een robot in het Witte Huis zal zitten. 

In de film 'Her' kun je het verhaal zien van een man die verliefd wordt op een robot. Hij kan alleen haar stem horen. Lijkt misschien raar, maar mensen worden vaker verliefd op iets of iemand die ze nooit echt hebben gezien en eigenlijk niet echt kennen. Denk aan specifieke rollen in een film of serie, beroemde mensen of zelfs objecten. Bekijk hieronder de trailer van de indrukwekkende film. 

Watch on YouTube


Een andere interessante film die goed past bij dit topic is 'Ex Machina'. Zouden robots er in de toekomst zo uit komen te zien?
 

Watch on YouTube

Hoe denk jij over deze ontwikkelingen? Denk je dat jij ooit verliefd zou kunnen zijn op een robot? 

Bron, bron, bron

Must reads 👀