Lifestyle

Slapen op de grond: doen of toch beter van niet?

Heb jij je ooit afgevraagd waarom je eigenlijk op een matras slaapt? Lijkt misschien heel logisch, maar als je erover nadenkt is een matras een vrij nieuwe uitvinding. Héél lang heeft de mensheid zonder gemoeten. Is het dan eigenlijk wel zo goed voor je, jouw comfortabele matras? Girlscene geeft je vier redenen waarom je veel beter op de grond kan slapen. 

Vroeger sliepen onze voorvaders op de grond of in de bomen, dus is daar dan echt zoveel mis mee? In sommige Aziatische landen is het heel normaal op de grond te slapen. Misschien moeten we het hier ook maar eens uitproberen? De keus is aan jou, maar misschien wil je het overwegen als je deze 4 redenen leest: 

1. Op de grond slapen voelt natuurlijker
In de moderne cultuur is een matras niet meer weg te denken. Dit onnatuurlijke oppervlak voelt in eerste instantie heel goed en comfortabel, maar het kan leiden tot chronische gezondheidsproblemen… Niet alle matrassen zijn slecht voor je. Je moet alleen goed op je matras letten. Als je matras een deuk in het midden heeft (vaak bij oude matrassen) zorgt dat ervoor dat je in verkeerde houdingen slaapt. Langzaamaan zal je lichaam zich aanpassen aan de verkeerde slaapposities en begint het ongezonde posturen te ontwikkelen. 

2. Op de grond slapen is beter voor je lichaam
Als je op een stevige, platte ondergrond slaapt geef je jouw lichaam de kans om zijn natuurlijke postuur veel makkelijker weer terug aan te nemen. Als je op de grond ligt in plaats van een indeukend matras, zijn er veel meer lege plekken tussen je lichaam en de ondergrond. Je zult je meer bewust worden van je lichaam als je op de grond slaapt. 

3. Het vermindert stijfheid in je lichaam
Dit klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar je wordt dus minder stijf van op de grond slapen! Doordat je waarschijnlijk veel zit gedurende dag, creëer je stijfheid in je lichaam tijdens het slapen doordat je lichaam in lichtelijk gebogen posities gaat liggen. Je spieren spannen zich aan en de volgende ochtend voel jij je stijf. Houd wel in gedachten dat als je begint met op de grond slapen, jij je de eerste paar dagen nog niet helemaal comfortabel gaat voelen omdat je lichaam eerst aan de nieuwe ondergrond moet wennen. De stijfheid kan eerst verslechteren voordat het gaat verbeteren. Na deze beginperiode word je beter en fijner dan ooit wakker! 

4. Bedden zullen een luxe worden
Als jij het gewend bent om op de grond te slapen, zul jij je matras daarna veel meer waarderen. Als jij een keertje heerlijk wil chillen kun je dat op je matras doen en dat zal beter dan ooit voelen, maar blijf wel op de grond slapen! Houd de grond wel goed schoon, zodat je op een fijn plekje kunt slapen. 

Als jij het interessant vindt om dit uit te proberen, kijk dan vooral even de video hieronder: 

Watch on YouTube


Geloof jij dat slapen op de grond goed voor je is? Zou jij het willen uitproberen?

Bron, bron