Lifestyle

8 situaties waarin je absoluut moet liegen

Natuurlijk, eerlijkheid duurt altijd het langst en het is nooit goed om te liegen, maar… in bepaalde situaties kun jij je beter niet mengen en sommige dingen kun je 茅cht beter voor je houden. Vooral in deze tijd waar zo ongeveer alles op social media terug te vinden is. Girlscene zet 12 situaties op een rij waarin je het beste je mond kunt houden. 

1. Jouw lover’s beste vriend is HOT
Er kan niet veel goeds uitkomen als je dit vertelt aan je vriend. En waarom zou je het vertellen? Het is normaal dat je anderen mannen ook nog aantrekkelijk vindt, maar dat hoef je niet altijd aan je vriend te vertellen. Bedenk hoe het andersom zou zijn, dat wil je ook liever niet weten, toch?

2. Je bent lui
Niks mis mee om af en toe een keer lui te zijn, maar probeer het niet deel van je persoonlijkheid te maken. Als je eenmaal een lui imago hebt, kom je er niet zo snel weer vanaf. En als je aan het solliciteren bent naar een nieuwe baan, is het niet heel handig om te laten weten dat je niet zo makkelijk je bed uitkomt. Dan ben je waarschijnlijk niet de werknemer waar ze naar op zoek zijn. 馃槈

3. Een vriendin van je gaat vreemd
Niet echt informatie die je graag wil weten, maar als een vriendin van je vreemdgaat kun je dat toch beter voor je houden. Heel moeilijk, vooral als je haar vriend persoonlijk kent, maar het is niet jouw taak om dit te onthullen. Het beste wat je kunt doen is je vriendin aansporen om de waarheid te vertellen en dan is het aan haar wat ze ermee doet. 

4. De beste seks die je ooit hebt gehad is met je ex
Vertel dit n贸贸it, maar dan ook n贸贸it aan je nieuwe vriend. Grote kans dat jij ervan overtuigd bent dat jij voor hem de beste bent en het ook echt niet wil weten als dit niet het geval is. Dus zoals je kunt voorstellen is dat andersom precies hetzelfde. Het enige wat je gaat bereiken met dit vertellen, is jaloezie en onzekerheid. Don’t do it!

5. Je kan je schoonfamilie niet uitstaan
De kans is aanwezig dat er een paar familieleden zijn aan je lover’s kant waar je niet zo goed mee overweg kunt. Of die je misschien zelfs een beetje haat, als we even heel eerlijk zijn. Het is alleen niet zo’n goed idee om dit uit te spreken naar je vriend, het blijft natuurlijk zijn familie en de kans is groot dat hij het niet zo goed kan accepteren als jij negatief over ze praat. 脫贸k als hij zelf wel eens negatief over ze praat, dat betekent niet dat jij dat ook moet doen. Als je er echt mee zit kun je het er natuurlijk wel over hebben, maar pak het dan heel subtiel aan. 

6. Je seksleven
Don’t kiss and tell! Details over je seksleven kun je het beste voor je houden, voordat straks iedereen ervan af weet. Die dingen zijn priv茅 en gaan eigenlijk ook niemand aan. Als je het met iemand wil delen, deel het dan met je beste vriendin van wie je zeker bent dat je haar kunt vertrouwen. 

7. Je houdt niet van dieren of kinderen
Als er een onderwerp populair is, is het wel schattige kindjes en dieren. Jij, als nuchter persoon, ziet het schattige, mooie of lieve totaal niet in van die kleine (harige) wezens. Aangezien jij duidelijk in de minderheid bent kun je hierover beter je mond houden. Anders sta jij binnen de kortste keren bekend als de bad guy. Dus voortaan als iemand praat over zijn nieuwe puppy of kleine baby, praat gewoon mee of probeer heel subtiel te brengen dat het niet helemaal jouw ding is. 

8. Iemand geeft je een verschrikkelijk cadeau
Awkward… Je weet van tevoren niet wat je kan verwachten en tijdens het uitpakken zie je een verschrikkelijk cadeau tevoorschijn komen. Houd in gedachten: het gaat om het gebaar. Lieg dus absoluut hierover en vertel dat je het een prachtig cadeau vindt. 

Vertel jij wel eens een leugentje om bestwil? 

Bron, bron