Lifestyle

7 tips voor mooie & gezonde borsten

Grote kans dat jij niet heel veel met je borsten bezig bent, naast dat je ze misschien te groot of te klein vindt (niet doen want alle borsten zijn mooi!), maar daar gaat het nu niet om. We spenderen een heleboel tijd aan ons uiterlijk, maar de gezondheid van de binnenkant van ons lichaam schiet er vaak bij in. Een goed idee om iets liever voor je borsten te zijn en iets meer aandacht aan ze te geven. 

Borsten bestaan uit vetweefsel, bindweefsel en klieren. Een goede bloedcirculatie is ook belangrijk voor je borsten. We willen natuurlijk allemaal het liefst zo lang mogelijk mooie en gezonde borsten. Daarom is het goed om iedere dag een beetje met je ‘lady lumps’ bezig te zijn. Girlscene geeft je tips. 

1. Gun jezelf een borstmassage
Misschien controleer jij je borsten maandelijks al op veranderingen, maar naast alleen goed voelen is het nog beter om jezelf af en toe te verwennen met een goede borstmassage. Begin bij je oksels, zak dan naar beneden langs de zijkant van je lichaam en masseer weer terug naar boven richting de tepels. Als je een vriendje hebt, is het misschien ook een goed idee om hem te vragen je borsten te masseren. Vindt hij vast niet erg en nóg fijner voor jou ;-). De massage helpt met de bloeddoorstroming en het is goed voor het lymfestelsel. Het brengt bloed naar je borsten. Onderzoek heeft aangetoond dat het knijpen in de borsten helpt met het voorkomen van kankercellen in je borsten.

2. Mediteer
Misschien doe je het al of misschien is het helemaal niks voor jou, maar mediteren is heel goed voor je! Je kunt het beste een dagelijkse meditatieroutine kiezen die je goed kunt volhouden. Volgens dit onderzoek helpt meditatie met het onderdrukken van genen die ontstekingen veroorzaken. Deze ontstekingen kunnen de aanleiding zijn van allerlei gezondheidspoblemen, waaronder kanker. Goed idee dus om te proberen een dagelijkse meditatiesessie te houden. 

3. Sport regelmatig 
Om je lichaam goed zijn werk te laten doen, moet je regelmatig sporten. Het is ook belangrijk voor het lymfesysteem! Door het sporten is het makkelijker voor je lichaam om ongewenste gifstoffen uit je systeem te verwijderen. Door het sporten heb je minder kans op kanker, want door beweging maakt je lichaan namelijk hormonen aan die kunnen beschermen tegen borstkanker. Ook helpt het overgewicht verminderen, dat het risico op borstkanker ook verkleint. 

4. Zweten!
Zweten is niet altijd even fijn, maar het is heel goed voor je! Door middel van een flinke zweetsessie raak je een heleboel gifstoffen kwijt. Daarom is een sauna bezoekje ook zo goed voor je. Het maakt niet uit of je naar de sauna gaat of dat je losgaat in de sportschool, het is allebei effectief om te detoxen en je immuunsysteem te verbeteren. 

 

 

5. Ga voor organic
Sommige parabenen en stoffen in beautyproducten kunnen zorgen voor een grotere kans op borstkanker. Ook schoonmaakspullen en kleding kunnen chemische stoffen bevatten. Het is beter om deze chemische stoffen te vermijden en organic producten te gebruiken zonder chemische toevoegingen. 

6. Kies de juiste beha
Zorg ervoor dat je altijd de juiste beha draagt. Als je nog nooit je maat hebt opgemeten laat dit vooral doen! Lees vooral even dit artikel als je twijfelt over je maat. Een te kleine beha is niet goed voor je borstweefsel en ondersteunt niet goed. Ook een te grote beha biedt geen goede steun voor je borsten.

7. Verzorg je borsten
Scrub ongeveer één keer in de week je borsten met een zachte gezichtscrub en smeer ze regelmatig in met een voedende crème. Je kunt je nachtcrème voor je gezicht ook op je decolleté gebruiken, twee vliegen in één klap.

8. Doe borstspieroefeningen
Door minstens drie keer per week borstspieroefeningen te doen kun je jouw borsten steviger en mooier laten lijken. Een voorbeeld van een goede oefening: druk je handen tegen elkaar aan en houd je ellebogen op schouderhoogte. Druk vervolgens je handen stevig tegen elkaar aan. Doe in totaal drie sets van 15 met kleine pauzes tussendoor. 

9. Wees blij met je borsten
Zit niet te veel in over hoe klein of hoe groot je borsten zijn. Geen één paar borsten is raar, er zijn zó veel verschillende soorten! Dus wees vooral blij met wat je hebt. 

Op wat voor manier verzorg jij je borsten? Ga je deze tips uitproberen?

 

Bron, bron

Beeld: Thinkstock