Lifestyle

13 gedachtes die elke lenzendrager ‘s ochtends heeft

Elke ochtend is het weer een helse klus om je lenzen in te krijgen. Snoozen zit er voor jou niet meer in, je moet minstens een half uur eerder opstaan om je lenzen in te krijgen. Hoewel we dolblij zijn dat we éindelijk kunnen zien met lenzen in vervloeken we de onzichtbare dingen ook wekelijks. Girlscene zet een aantal herkenbare problemen op een rijtje waar lenzendragers elke ochtend mee moeten dealen.

1. De wekker gaat, veel te vroeg, en je krijg je ogen haast niet open. Wanneer het je eindelijk gelukt is je ogen open te krijgen voelen ze zó droog aan. Dan bedenk je plotseling dat je gisteravond met je zatte kop je lenzen niet hebt uitgedaan. Conclusie: je hebt nu nog steeds je lenzen in en het gaat onmogelijk worden om deze uit te krijgen. Iedereen die wel eens met lenzen in geslapen heeft weet dat je lenzen na een nacht ongeveer vastgelijmd zitten aan je ogen. Super goed begin van de ochtend #nietdus.

2. Wanneer je het gelukt hebt dat je gisteravond wél je lenzen hebt uitgedaan begint het feest direct. Maar in welk potje had je je lenzen ook alweer gedaan? Bij elk setje lenzen krijg je vaak weer een nieuw potje en de afgelopen jaren is jouw verzameling flink gegroeid.

3. Je hebt eindelijk het juiste potje gevonden en nu begint het echte werk. En je lenzen indoen is best wel lastig want shocking: je ziet dus helemaal niets!


4. Oké, je lens zit bijna in je oog. Nog een klein stukje en… dan valt je lens van je vinger, doei lens! Argh! Hoe moet je een doorzichtige lens gaan zoeken terwijl je niets ziet? Huilen is op dit punt toegestaan.

5. Yes, je hebt hem gevonden! Natuurlijk moet je wel eerst je lens goed schoonmaken, want die badkamertegels zijn niet de schoonste plek op aarde.

6. Nu je één lens in hebt zie je dus half scherp en half onscherp. Vond je het net al lastig om je lens in te doen? Nu wordt het een totale nachtmerrie.

7. Je bent erin geslaagd beide lenzen in te krijgen, maar waarom voelen je ogen zo droog aan? Toch maar weer die linker lens uit. Wie weet zit hij binnenstebuiten…

8. Au! Hij zit nú dus duidelijke pas binnenstebuiten. Je lens lijkt wel te krassen over je oog, snel uitdoen dus.

9. Poging numero tres, hopelijk blijft je lens nu goed zitten…


10. Shit man, nu zit je rechterlens niet lekker. Er lijkt wel een haartje op te zitten… Snel even schoonmaken.

11. Fijn, beide lenzen zitten erin! Maar nu zijn je ogen rood en dik en lopen de tranen over je wangen. Laten we hopen dat er niemand de badkamer binnen komt stormen.

12. Nu we ein-de-lijk weer kunnen zien is het tijd om wat make-up aan te brengen, maar mascara is een echte hel om nu aan te brengen. Je wimpers zijn namelijk zeiknat van al die lenzenvloeistof en je zit al zo in tijdnood.

13. Je bent de afgelopen twintig minuten bezig geweest met het indoen van je lenzen. En het leuke is dat morgen het feestje weer opnieuw begint!

Meer dingen lezen die alleen lenzendragers herkennen? Lees dan dit artikel.

Geen slechte ogen, maar wil je toch een fashion statement maken met een bril? Wij hebben een aantal super leuke onder elkaar gezet. Klik op de afbeelding om te bestellen.

 

 

Draag jij lenzen? Welke problemen herken jij?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos