Beauty

Deze slimme truc tegen puistjes moet je weten!

Say bye bye to puistjes! Met deze beauty hack zijn je puistjes binnen no time weer verdwenen. Het maakt niet uit of je al aan het puistje gezeten hebt of dat het witte puntje er nog op zit, deze truc helpt je huid snel weer genezen. In Amerika hebben ze speciale pleisters voor puisten, maar hier in Nederland is er een heel goed alternatief dat jullie misschien over het hoofd hebben gezien… 

Het enige wat je nodig hebt zijn blarenpleisters! Wij hebben dan misschien geen speciale acnepleisters in de winkels liggen, maar gelukkig hebben blarenpleisters dezelfde werking. Ze bevatten allebei het stofje hydrocolloïd, dit absorbeert wondvocht, bacteriën en pus. De pleister vormt een tweede huid en sluit de puist af voor bacteriën en absorbeert alle viezigheid. Fijne bijkomstigheid is dat je ook niet meer aan het puistje kunt zitten of krabben, wat verdere verspreiding van bacteriën en littekens kan voorkomen. 

Knip de blarenpleisters op maat met een schone (!!!) schaar. Plaats de pleister op je puist voor het slapengaan en de volgende ochtend kun je hem er weer af halen. Als het een grote puist is, is één nacht slapen met een pleister misschien niet genoeg. Herhaal het dan totdat de puist verdwenen is. Er komt geen korstje op je pukkeltje, het geneest helemaal en jij bent weer flawless! 😉

Hier kun je zien hoe zo'n speciale acnepleister werkt, met foto's van het resultaat… Impressive, right? Wij weten wel wat we gaan proberen als er weer eens zo'n vervelende puist komt opzetten. 

Als je nog meer anti-puist tricks wilt uitproberen, moet je zeker even deze video bekijken. YouTuber ItsHeyMorgan legt je op haar (lichtelijk gekke) manier uit hoe je puistjes makkelijk kunt laten verdwijnen. 

In dit topic op het Girlscene forum kun je tips, tricks, en ervaringen met puistjes delen met alle Girlscene lezeressen. Als je wilt weten hoe andere meiden omgaan met acne of puistjes, is het zeker een aanrader om even een kijkje te nemen. 

Ken jij nog meer beauty hacks tegen puistjes?

Bron, bron