Beauty

10 hacks om je haarproducten op te ruimen

Dit herken je vast! Je gaat snel even douchen, maar je haar mag niet nat worden. Normaal zit er een elastiek aan je arm geplakt, maar nu is hij kwijt. Dan maar je haar opsteken met een clipje, als je die wel kunt vinden. Na het douchen trek je een la open en vind je onderin zo’n twintig elastieken, aargh. Of je pakt je föhn en trekt vervolgens per ongeluk je stijl- en krultang uit de la. Herkenbaar?

Wij hebben 10 slimme hacks voor je op een rij gezet waarmee je vanaf nu altijd weet waar je spullen liggen én je ze makkelijk terug kan leggen. Kijk je mee? 

bron

1. Je elastieken zijn altijd kwijt. Als je nou een hele voorraad hebt, zorg dan dat je ze aan een grote clip doet, zoals hierboven. Zo heb je ze allemaal bij elkaar en nemen ze weinig ruimte in. 

bron

2. Je gebruikt je elastieken natuurlijk ook en die ga je niet iedere keer terughangen aan de clip. In plaats van ze door je hele kamer te laten slingeren, kun je ze beter op één makkelijke plek bewaren, zoals om een fles.

bron 

3. De volgende hack kun je voor elastieken gebruiken, maar ook voor je haarclipjes en schuifspeldjes. Maak de dop van een potje met twee spijkers vast onder een plank of aan de binnenkant van een kastje. Doe de elastieken, clipjes of speldjes erin, et voilà!

bron

4. Over haarspeldjes gesproken, daar zijn nog meer handige tips voor. Wat dacht je van een magneetstrip? Je gooit bij wijze van spreken je speldjes er tegenaan en ze blijven hangen. Mocht je niet makkelijk aan magneetstrip kunnen komen kun je ook band strak spannen en daar de speldjes aan hangen. 

bron

5. Nog een tip voor de speldjes is deze hierboven. Het is een houder gemaakt van een Tic Tac doosje. Ideaal als je geen fan bent van losse speldjes in je kamer of je tas. Als je in een creatieve bui bent, kun je hem ook nog versieren zoals hierboven. 

bron

6. Weet je ook nooit wat je met al die snoeren moet doen van je föhn, stijltang en krultang? Probeer dit eens! Maak stukken PVC-buis van verschillende groottes vast aan de binnenkant van een kast (of buitenkant kan natuurlijk ook). Hang je föhn of tang in de grotere variant en het snoer in de kleinere. Zo wordt het wel heel makkelijk. 

bron

7. Wil je je tangen en föhn toch iets meer ready-to-use opbergen? Dan is dit super makkelijk. Je haalt een buis en verft het in de kleur die bij de rest van je spulletjes past, et voilà!

bron

8. Vaak nemen haarproducten als sprays en lak veel onnodige ruimte in beslag en vallen ze ook nog bij het minste of geringste om. Zo bespaar je ruimte en is het heel makkelijk om ze op te bergen. 

bron

9.  Deze handige tips kun je gebruiken voor zowel je föhn en stijl- of krultangen, als voor haarsprays en dat soort producten. Berg ze op in een tijdschriftenmap of hang ze in een schoenenhanger. 

 

 

 

Heb jij nog handige tips? Deel het hieronder met andere lezers!