Lifestyle

15 Hyves herinneringen die jij sowieso herkent

Het is haast niet meer voor te stellen, maar een tijd geleden gaven we elkaar een ‘respect’ in plaats van een ‘like’ en krabbelden we elkaars pagina’s vol. We hebben het natuurlijk over de good old days op Hyves. Wat waren we teleurgesteld toen er niemand meer op Hyves zat omdat iedereen was overgestapt op Facebook. Stiekem missen we Hyves nog steeds. Daarom gaat Girlscene terug in de tijd en zetten we vijftien herkenbare Hyves herinneringen op een rijtje.

1. Je was het verplicht aan je BFF om een zo mooi mogelijke krabbel op haar Hyves pagina te plaatsen. Om deze krabbel zo mooi mogelijk te maken kwamen er emoticons, glitter en nóg meer emoticons aan te pas. Een perfecte krabbel maken was van levensbelang.

2. Hyves had de beste emoticons op de wereld, zelfs MSN kon hier niet tegenop (hállo, de dansende banaan?!). Voor elke situatie had Hyves een geschikte emotie. Daarom moest je wel je krabbel volgooien met honderden emoticons.

3. Het aantal Hyves vrienden stond achter je naam en jouw vriendenaantal was daarom über belangrijk. Om echt cool te zijn moest je minstens vijfhonderd vrienden achter je naam hebben staan. Om aan dit getal te komen voegde je de vrienden van je broertje en verre familieleden toe die je vervolgens elke week een krabbel gingen sturen hoe het nu is met hun achternichtje. Heel fijn…

View post on Instagram
 

4. Overal waar het kon plaatse je “R+R”. Dit stond voor “reactie plus respect”. Want naast het hebben van een groot getal Hyves vrienden, was het ook héél belangrijk om zoveel mogelijk respects binnen te halen op je foto’s.

5. “Wie wat waar” was dé manier om erachter te komen waar je crush zich bevond. Zo kon je hem heel ‘toevallig’ tegenkomen in het winkelcentrum.

6. Opeens werd het cool om je krabbels te verwijderen en alleen de ‘belangrijkste’ krabbels (lees: krabbels van je BFF) te bewaren.

7. We waren allemaal jaloers op de Goldmembers van Hyves. Als Goldmember kon je namelijk andere emoticons (ja, er waren er nóg meer!) plaatsen. Daarnaast kon je ook precies in de gaten houden hoe vaak je crush je pagina had bezocht. #stalkalert

8. Uren konden we besteden aan het doorspitten van andermans krabbels. Door de krabbels te lezen van je crush wist je precies met welk meisje hij nog meer op date was geweest.

9. We gingen tikwedstrijden aan met iedereen. Compleet zinloos, maar een totale hype op Hyves.

10. Allemaal zijn we schuldig aan een krabbel sturen naar je best friend, terwijl ze gewoon naast je zat.

11. Er was niets leuker (en enger!) dan een poll te plaatsen met vragen wat anderen van je vonden. Helaas was je broertje altijd zo gemeen om deze vragen negatief te beantwoorden.

12. Wanneer je op Hyves geen profielfoto had ingesteld verscheen altijd een rare foto die nog uit de tijd kwam dat Jensen op televisie was. Tot vandaag de dag is het nog steeds een mysterie waarom Hyves juist koos voor deze afbeelding.

View post on Instagram
 

13. Inbreken is natuurlijk niet leuk, tenzij je BFF het deed op je Hyves pagina.

14. Uren spendeerden we naar het zoeken van hét perfecte krabbelplaatje dat precies onze gevoelens weerspiegelde. Natuurlijk moesten er wel glitter in zitten.

15. Was je net een uur bezig geweest met een lieve krabbel te sturen naar je crush stond er: “Wat een pech, krabbel weg!”, in beeld. Het ergste wat je kon overkomen op Hyves.

Mis jij Hyves? En welke herinneringen heb jij aan Hyves?

Bron, bron

Must reads 👀