Lifestyle

11 tips om jouw kamer perfect schoon te maken

Wie kun je beter vragen om schoonmaaktips dan schoonmakers zelf? Kamermeisjes in hotels moeten zoveel mogelijk kamers in zo min mogelijk tijd opruimen, dus ze hebben genoeg tips om het opruimen voor jou ook een stuk efficiënter te maken. Je hebt waarschijnlijk nooit echt veel zin om je kamer schoon te maken, dus áls je het doet kun je het beter meteen goed doen! 

1. Begin met alle rommel opruimen
Voordat je begint met poetsen is het fijn om alle prulletjes en rondslingerende dingen alvast opgeruimd te hebben. Dan pas kun je echt goed poetsen! Leeg de prullenbak, trek het dekbed en hoeslaken alvast van je bed af en haal alle spullen van de planken af die gestoft moeten worden. 

2. Gebruik microvezeldoekjes 
Als je écht goed wil stoffen moet je gebruik maken van microvezeldoekjes. Als je deze even niet tot je beschikking hebt kun je ook nog een 100% katoenen doek gebruiken, of eventueel een oud T-shirt of kussensloop.

3. Maak van boven naar beneden schoon
Begin met het stoffen van alle planken, tafeltjes et cetera. Ga daarna pas stofzuigen. Door het stoffen dwarrelt er namelijk weer stof naar beneden, dus het is niet heel handig om te beginnen met stofzuigen! 

 

 

4. Sla het stof uit de gordijnen
Gebruik een handdoek om het stof uit de gordijnen te slaan. De impact van de handdoek zal het stof uit de gordijnen krijgen. Denk eraan dat je van boven naar beneden moet werken, dus hierna moet je pas gaan stofzuigen. 

5. Streeploze spiegels
Maak de spiegels streeploos schoon met behulp van een microvezeldoekje en water. Veeg eerst in horizontale strepen en daarna in verticale strepen. 

6. Dweilen na het stofzuigen
Voordat je de vloer nat maakt moet al het stof al verdwenen zijn. Prulletjes, haren en stof op een natte vloer zijn een stuk minder makkelijk weg te krijgen. En remember: we zijn bezig met efficiënt schoonmaken. 😉

7. Laat schoonmaakmiddelen even intrekken
Als je schoonmaakmiddelen gebruikt moet je ze ook de kans geven om even in te trekken. Anders kun je net zo goed alleen water gebruiken! Ondertussen kun je weer iets anders poetsen. Als je weer terugkomt is het schoonmaakmiddel goed ingetrokken en zul je zien dat je het veel sneller en gemakkelijker schoon krijgt.

8. Stofzuig tactisch
Begin met het zuigen van de plekken die het meest bewandeld worden. Daarna volg je de weg naar buiten. Op deze manier worden sommige plekken (die het hard nodig hebben) twee keer gezogen.

9.  Azijn
Onderschat dit goedje zeker niet! Azijn is echt een wondermiddel en het verwijdert zelfs resten van andere schoonmaakmiddelen. Om het goed te gebruiken meng je een deel azijn met drie delen water, vul hiermee een plantenspuit en poetsen maar. Check hieronder waarvoor je azijn allemaal kunt gebruiken. Handig! 
 

Watch on YouTube

10. Bereid je voor 
Zet alle schoonmaakspullen die je wilt gebruiken alvast klaar en zet ze op een handige plek neer. Dat scheelt een heleboel gedoe tijdens het schoonmaken.

11. Gebruik een tandenborstel
Voor moeilijk te bereiken plekjes is het heel handig om een oude tandenborstel te gebruiken. Beetje overdreven om alles hiermee te poetsen, maar voor sommige plekjes is het heel handig. 

12. Eindig met de badkamer
Om de verplaatsing van bacteriën zo minimaal mogelijk te houden, kun je het beste eindigen met het poetsen van de badkamer. Hier hebe je over het algemeen het meeste poetswerk. 

 

 

Kende jij deze tips al? En heb jij nog meer schoonmaaktips?

Bron, bron

Beeld: Thinkstock