Beauty

Hoe jij met een selfie aandacht kunt vragen voor meisjes in de prostitutie

Heel eerlijk: we zijn allemaal dol op selfies. Gewoon, om te laten zien dat we ergens zijn of als we een good hair day hebben (kom maar op met die likes!). Maar selfies zijn veel meer dan dat. Selfies kunnen levensgevaarlijk zijn, maar ze kunnen ook levens veranderen. Wij roepen jou samen met L'Oréal Paris en Free A Girl op om op Wereldmeisjesdag (11 oktober) een selfie te plaatsen met roze lipstick om samen een krachtig signaal af te geven tegen gedwongen prostitutie. Doe jij ook mee?

Net als vorig jaar deed Girlscene's hoofdredacteur Danique een fotoshoot voor L’Oréal Paris. Voor één dag voelde ze zich als een filmster. Ze kreeg een prachtige jurk aan en een visagist zorgde voor de roze lippen. Maar de fotoshoot deed ze niet voor niks. Samen met 10 andere redacteuren en 1 ambassadeur (de knappe Dave Mantel!) hopen we zo meer aandacht te vragen voor Wereldmeisjesdag op 11 oktober en stichting Free A Girl. 
Behind the scenes

Over Free A Girl
Free A Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Meisjes die door hun klanten en uitbuiters dagelijks meerdere keren worden verkracht en emotioneel en lichamelijk worden mishandeld. Ze worden onder erbarmelijke omstandigheden gevangen gehouden in bordelen. Wanneer de meisjes zijn bevrijd zorgt Free A Girl voor opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie. Ook werkt Free A Girl samen met politie en justitie om mensenhandelaren, pooiers en bordeelhouders op te pakken en veroordeeld te krijgen. 

Samenwerking L'Oréal Paris
De filosofie van L’Oréal Paris dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, oorsprong of uiterlijk ‘het waard is’, sluit onvoorwaardelijk aan bij de missie van Free A Girl. Daarom werken L’Oréal Paris en Free A Girl ook dit jaar samen. Het cosmeticamerk heeft sinds september de La Vie En Rose collectie op de markt gebracht en in de maand oktober zal van elke verkochte lipstick uit deze collectie 1 euro naar Free A Girl gaan. Het eindresultaat

#omdatzijhetwaardis
L’Oréal Paris en Free A Girl roepen alle vrouwen op om samen aandacht te vragen voor kinderprostitutie met de #omdatzijhetwaardis campagne op Wereldmeisjesdag (11 oktober), een dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan de rechten van meisjes. Wij doen mee, jij ook?

Support Free a Girl:
– Koop een lipstick uit de La Vie En Rose Exclusive collectie van L'Oréal Paris
– Plaats een selfie
– Gebruik de #omdatzijhetwaardis en #freeagirl en tag @lorealparis_nl


V.l.n.r.: J.Lo lipstick, Blake lipstick en Doutzen lipstick uit de La Vie En Rose collectie

Wil je meer doen dan alleen aandacht vragen voor meisjes in de gedwongen prostitutie of meer geven dan € 1? Doneer dan hier aan Free A Girl.

Welke lipstick ga jij aanschaffen? Ga jij een selfie met #omdatzijhetwaardis plaatsen? Zo ja, vergeet dan niet om @girlscene.nl ook te taggen, we vinden het heel leuk om jullie foto's te zien!

Advertisement