Beauty

Welke concealer past bij jou?

Als je nog niet zoveel over make-up weet kan het nogal overweldigend zijn als je de juiste producten probeert uit te zoeken. Zo heb je misschien ergens gelezen dat concealer perfect is om donkere kringen en onzuiverheden te verbergen, maar eh… Welke concealer moet je dan gebruiken? Er zijn zoveel verschillende soorten! Girlscene legt je alles uit zodat je na het lezen van dit artikel een concealer pro bent.

Concealer is grofweg te verdelen in twee soorten: vloeibaar en hard. Vloeibare concealers zijn eigenlijk een soort foundation, maar dan dekkender. Harde concealers veranderen in een crème als het in contact komt met de warmte van je huid. Beide soorten concealers zijn op verschillende manieren te gebruiken en voor verschillende huidtypes geschikt.Make Up Studio Banana Concealer €11,90

Hierboven zie je een concealer die wel heel geel is. Misschien denk je nu: huh, wie heeft er zo’n gele huid? No worries, deze concealer is speciaal bedoeld om donkere kringen onder je ogen te neutraliseren en roodheden te bedekken. Normaal kies je een concealer die de kleur van je huid heeft, maar in dit geval niet. Je kunt namelijk verschillende kleuren concealer gebruiken om bepaalde ‘problemen’ aan te pakken. Groen gebruik je voornamelijk voor rode plekken, paars tegen een grauwe huid en zalm op donkere kringen. In dit artikel lees je daar uitgebreid over!

Geel is de multitasker onder alle kleuren omdat het meerdere functies heeft die je hierboven kon lezen. Deze concealer in het bijzonder gebruik je over het hele gezicht, maar het is vooral geschikt voor onder de ogen. Zo komt Kim Kardashian aan haar wakkere blik. 😉 Omdat de concealer vrij stug is, kun je het beste je vingers gebruiken om de concealer op te warmen en het te blenden met je vingertoppen.


Zonder concealer > met banana concealer onder de ogen

Deze concealer werkt het beste op een gehydrateerde (vettere) huid. Als je huid te droog is vallen die plekjes alleen maar meer op en dat is niet de bedoeling van concealer. Goed smeren voordat je met de banana concealer aan de slag gaat dus! 


Essence Pure Nude Concealer €2,59

Een stick concealer zoals hierboven heb je vast weleens gezien. Zo’n camouflagestick zit tussen een harde concealer en een vloeibare concealer in. Essence Pure Nude concealer in het bijzonder trekt niet aan de huid als je het aanbrengt, waardoor je het makkelijk kunt vervagen. Daardoor is het een geschikte stick voor onder de ogen en op de rest van het gezicht. Hiermee zeg je dag tegen donkere kringen en onzuiverheden. 

Deze concealer breng je direct aan op de huid of eerst op de rug van je hand en dan met een kwast of je vinger op je gezicht. Vervaag met je vingers totdat de concealer mooi vervaagd is. Deze concealer heeft een crèmige poeder textuur. 


Geen concealer > stick concealer op rode plekjes langs de neus

Stickconcealers werken het beste op een normale, droge of gevoelige huid door de crème textuur. Het benadrukt droge plekjes niet, maar poriën wel. Gebruik je een stick op een vettere huid? Poeder het dan af.Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer €3,59

Tot slot de vloeibare concealer. Dit soort concealers zie je veel en worden misschien wel door de meeste meiden gebruikt. Waarom? Omdat het een all-in-one product is. Vloeibare concealer bedekt donkere kringen, onzuiverheden én rode plekjes. Het voordeel van een vloeibare concealer is dat de dekking goed op te bouwen is, van licht tot full coverage.

Zo’n concealer is het beste voor iemand met een normale, gecombineerde, vette of acne gevoelige huid. Heb je een droge huid en wil je een vloeibare concealer gebruiken? Let dan op dat het geen matte finish heeft zoals deze van Catrice, want hierdoor lijkt je huid juist droger.


Geen concealer > vloeibare concealer op rode plekjes > vloeibare concealer op de wang

Meer weten over concealer? Hier staat alles wat je moeten weten op een rij!
Praat op het forum verder over beauty.

Concealer palette | Concealer palette

Concealer | Concealer

Welke concealer is jouw favoriet?

Must reads 👀