News

Alarmerende trend: tieners nomineren elkaar om cocaïne te snuiven

Een tijdje geleden kon je Facebook niet openen zonder een Ice Bucket Challenge voorbij te zien komen. Wat begon als een manier om aandacht te vragen voor ALS, groeide uit tot een trend. Wij durven te wedden dat jij ook een keer genomineerd bent! Nu is er een 'nieuwe' Ice Bucket Challenge gaande, maar niet op een goede manier. Mexicaanse tieners nomineren elkaar om cocaïne te snuiven voor de camera. En deze challenge dreigt naar Nederland te komen… Word jij binnenkort genomineerd voor 'Reto del Pasesito'?

In plaats van een emmer met ijskoud water over je heen te gooien, dien je nu cocaïne te snuiven. 'Reto del Pasesito' is een trend in Mexico. Rijke Mexicaanse tieners zijn deze challenge begonnen. De tienermeisjes snuiven coke van een sleutel en leggen dit vast op camera. Vervolgens vragen ze hun vrienden om hetzelfde te doen. In de afgelopen dagen zijn er al meerdere 'Reto del Pasesito' video's op YouTube geplaatst.

De video's gaan als een lopend vuurtje en zijn al duizenden keren bekeken. Steeds meer tieners doen mee aan 'Reto del Pasesito'. In tegenstelling tot de Ice Bucket Challenge is deze uitdaging niet voor het goede doel. De challenge spreekt vooral rijke tieners aan, omdat zij willen pronken met hun vermogen. Cocaïne is namelijk niet goedkoop en door dit te snuiven laat je zien dat je geld hebt.

Gelukkig is YouTube deze alarmerende trend al op het spoor. YouTube heeft al enkele video's verwijderd omdat er 'schadelijke activiteiten' in te zien zijn. Nu maar hopen dat de challenge zich niet verder verspreidt naar andere landen…

Wat vind jij van deze challenge? Denk jij dat de coke challenge naar Nederland komt?

Bron