Health

8 manieren om gratis te sporten

Je weet natuurlijk wel dat het belangrijk is om regelmatig te bewegen, maar daar tegenover staat soms een hoog bedrag. Wil je sporten in de sportschool? Dan moet je niet raar opkijken als je zo’n €40 per maand voor je abonnement betaalt. Natuurlijk zijn er goedkopere sportscholen maar wat misschien nog leuker is, is dat je ook prima GRATIS kunt sporten. Kijk, dat klinkt goed!

Je bent een Nederlander of je bent het niet, maar als je iets gratis kunt doen klinkt het ineens een stuk aantrekkelijker. Zo hopelijk ook voor sporten! Ben jij echt niet de sportschool in te slepen of wil je even snel een work-out doen zonder te veel poespas? Dan zijn de volgende gratis work-outs echt iets voor jou.

1. Ga naar buiten
Lekker bewegen kan zo makkelijk zijn door gewoon naar buiten te gaan. Hoe lekker is het om te wandelen of zelfs te rennen in de frisse buitenlucht? Waarschijnlijk leuker dan 20 minuten hijgen op de crosstrainer. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling door de duinen en je zit zo aan de 10.000 stappen op een dag.

 

2. Kayla Itsines
Wil je een strak lichaam zonder per se naar de sportschool te hoeven? Dan is de Bikini Body Guide van Kayle Itsines precies wat je nodig hebt. Bij de meeste oefeningen heb je alleen je lichaam nodig – dus geen gewichten of wat dan ook – en als je het goed doet ben je in 28 minuten klaar. Houd dit 12 weken vol en je hebt echt een lichaam waar je U tegen zegt. Lees er hier meer over.

3. Gebruik YouTube video’s
Van yoga lessen tot dansen instuderen: YouTube is je allerbeste vriend voor een gratis (en super leuke) work-out. De fitte YouTubers maken massaal video’s voor hun kanalen waardoor er altijd wel een video tussenzit die bij jou past. Vraag je jezelf nu af welke fitness guru’s er allemaal zijn? Girlscene schreef daar dit artikel over.

4. Spring op de fiets
Met een flinke rit op de fiets verbrand je zo die chippies die je gisteravond hebt gegeten. Maar dat is niet eens het belangrijkste, want fietsen is namelijk best een leuke bezigheid! Fiets de natuur tegemoet met je vriendinnen, zus of moeder en klets aan een stuk door. Zo merk je niet dat je überhaupt aan het sporten bent. Kies steeds een andere route om het interessant te houden.

5. Pak de trap
Alle beetjes helpen, dus vermijd roltrappen en de lift en pak gewoon eens lekker de trap. Je wil niet weten hoeveel verschil dit kan maken in het dagelijks leven als je telkens jezelf naar boven helpt in plaats van jezelf te laten vervoeren. Je krijgt er geen strak lichaam van, maar je wordt wel fitter. En dat is wat telt, toch?

6. Geef je springtouw wat liefde
Grote kans dat je ergens op zolder nog wel een springtouw hebt liggen waar je vroeger altijd mee speelde. Kan je die niet vinden? Schaf er dan NU één aan, want springtouwen kan je carrière als fitgirl veranderen. 😉 Dat is uiteraard overdreven, maar springtouwen is wél hartstikke goed voor je. Kijk hier maar eens.

 

7. Trek baantjes in het zwembad of meer
Oké, officieel is dit valsspelen want het is geen mooi weer meer en gratis ergens zwemmen zit er voorlopig niet meer in maar… Zwemmen is wel een goede work-out en tijdens bepaalde periodes in het jaar kun je dit wel degelijk gratis doen! Zwemmen is goed voor het hele lichaam, dus dan heb je meteen twee vliegen in één klap.

8. Werk aan je armen
Kunnen jouw armen wel een work-out gebruiken? Dat kun je prima thuis of zelfs in het park doen! In veel parken vind je speeltoestellen of zelfs plekken voor een work-out waar je met je armen aan de slag kunt gaan. Denk aan planken, opdrukken en triceps dips op de rand van de bank of picknicktafel. Daar heb je dus heus geen sportschool voor nodig.

Wat is jouw favoriete manier om gratis te sporten?

Lees ook: Sport gezond en voordelig met de Bodylab kortingscode!

Must reads 👀