Beauty

In slechts 5 stappen puistjesvrij

Als je ergens een boekenreeks over kunt schrijven, dan is het wel over onzuiverheden. Die freaking puisten komen altijd op onverwachte momenten en het duurt altijd weer een eeuwigheid voor ze verdwijnen. Zo irritant. Maar goed, hoe kun je ervoor zorgen dat je huid er zo snel mogelijk weer puistjesvrij uitziet? Dat legt Girlscene uit in dit artikel.

Wat zijn de vijf belangrijkste tips als het op puistjes laten verdwijnen aankomt? Daar weet Girlscene wel antwoord op! Ook de Girlscene redactie werd geteisterd door deze krengen en inmiddels hebben we de nodige ervaring opgedaan en kunnen we je nu vertellen wat wél werkt tegen puistjes. 

1. Reinig je huid goed
Klinkt niet echt als rocket science, toch? Of je nu acne krijgt omdat je in de puberteit zit en je hormonen overuren draaien of als je dealt met acne als volwassene, het is hoe dan ook belangrijk dat je je huid iedere dag goed reinigt. 's Ochtends en 's avonds. Eén van de belangrijkste dingen is om milde producten te gebruiken die je huid niet irriteren. Anders wordt de boel alleen maar erger. Op de website van Jetske Ultee vind je enorm veel informatie over huidproblemen, dus dat is een goede plek om je te verdiepen in dit onderwerp.

2. Ken de do's en don'ts van acne
Dat onzuiverheden geen pretje zijn hoeven we je niet te vertellen. Wat we je wel kunnen vertellen is om meer te weten te komen over dit onderwerp. Want wist je bijvoorbeeld je de situatie verergert als je vaak je gezicht aanraakt met je (vieze) handen? En dat veel mensen met onzuiverheden baat hebben bij olievrije producten? Belangrijke do's en don'ts heeft Girlscene in dit artikel onder elkaar gezet. Handig om even door te nemen!


SOAP RECOMMENDS The Leave-On Beautifying Mask 
SOAP RECOMMENDS The Clean-Up Mud Mask
SOAP RECOMMENDS The 10 Minute Peeling Mask, allen €35 per stuk


3. Gebruik een gezichtsmasker
Eens in de zoveel tijd heeft de huid het nodig om diep gereinigd te worden in de vorm van een gezichtsmasker. Als je last hebt van een vettere onzuivere huid is een kleimasker een absolute aanrader. Dit masker droogt op en trekt vervolgens je poriën helemaal leeg. Bovendien helpen de ingrediënten in het masker om onzuiverheden sneller te laten verdwijnen. Heb je een grote rode puist? Die is na een goed masker een stuk kleiner!

Op de foto hierboven zie je drie nieuwe maskers van SOAP RECOMMENDS die ideaal zijn om de onzuivere huid op te knappen. The Leave-On Beautifying Mask kalmeert de huid en hydrateert de huid waarna je er stralend uitziet. Perfect voor degenen met een gedehydrateerde huid die al iets ouder zijn. Verder is er The Clean-Up Mud Mask dat reinigend werkt en een spot treatment is en The 10 Minute Peeling Mask met exfoliërende werking om littekens te laten verdwijnen. Op zoek naar een goedkoper alternatief? Check dan de maskers hieronder:


Dr. van der Hoog Magical Mud Masker €2,49 – Dr. van der Hoog Gorgeous Grain Masker €2,79 – Dr. van der Hoog Quick Pure 3-minuten Masker €7,49
Lavera Purifying Mint Masker €3,29 – Montagne Jeunesse Damask Rose Masker €5,99 – Montagne Jeunesse Dead Sea Mud Pack Masker €2,99
 

4. Behandel het met de juiste producten
Je kunt het eerste anti-acne product kopen dat je tegenkomt in de drogisterij, maar het is beter om langs te gaan bij een huidspecialist en de juiste producten te laten voorschrijven. Op die manier is de kans op een zuivere huid het grootst. Wil je toch eerst zelf wat producten proberen voordat je een afspraak hebt? Girlscene's Renée is erg te spreken over de producten uit de La Roche Posay Effeclar lijn.

5. Sla tea tree olie in
Tot slot is er ruimte voor één product in het bijzonder: tea tree olie. Waarom? Tea tree olie werkt ontstekingsremmend en dat is perfect als je (veel) last hebt van puistjes. Daarnaast is het antibacterieel en dat is iets wat belangrijk is als je met een onzuivere huid te maken hebt. Stip de onzuivere huid aan met de olie nadat je je huid hebt gereinigd en laat het 's nachts intrekken. Wedden dat je huid er de volgende ochtend minder rood en onzuiver uitziet?

Meer lezen? In dit artikel wordt de jonge onzuivere huid ook nog eens uitgebreid behandeld.

Hoe behandel jij puistjes? Wat zijn jouw beste tips?

Must reads 👀