News

Wow: De ov-chipkaart gaat langzaam verdwijnen

Vergeten uit te checken, niet genoeg saldo op de kaart, ov-paaltjes die het niet doen… De ov-chipkaart veroorzaakt heel wat ergernissen. Over een tijdje zullen we verlost worden van de ergernissen! Er zijn namelijk plannen om de ov-chipkaart de prullenbak in te doen. De Nederlandse vervoerbedrijven willen zo snel mogelijk nieuwe betaalmethodes invoeren die de ov-chipkaart vervangen. Lees snel verder en kom erachter welke alternatieven er bedacht zijn. 

De ov-chipkaart heeft het reizen er niet bepaald makkelijker op gemaakt. Ouderen snappen niet hoe het werkt, toeristen weten al helemaal niet wat ze ermee aan moeten en wij moeten er ook -nog steeds- aan denken om altijd in- en uit te checken. Veel reizigers zijn dan ook ontevreden over de ov-chipkaart. Dat moet anders, vinden Nederlandse vervoersbedrijven. 

Vandaag maken de ov-bedrijven hun toekomstplannen officieel bekend. Volgens Metro begint dit najaar op de Valleilijn in Amersfoort een proef met inchecken via smartphone en bankpas. Als dat een succes wordt, kunnen reizigers volgend jaar hun ov-chipkaart inruilen voor een alternatief. Ook wordt er gewerkt aan een manier om in te checken met je smartphone, deze manier wordt als het meest gebruikvriendelijk gezien. Met deze nieuwe betaalmogelijkheden hoef je geen chipkaart meer te kopen.

Over een tijdje zouden we dus zomaar kunnen reizen met onze bankpas of smartphone!

Ben jij blij dat de ov-chipkaart verdwijnt? Wat vind jij ervan om met je bankpas of smartphone te betalen? 

Bron