Beauty

Trend: Deze tieners zetten massaal streepjes in hun wenkbrauwen

De volle wenkbrauwen van Cara Delevingne, dat is wat elke meisje een lange tijd wilde. Maar de wenkbrauwtrend begint te veranderen. Volle wenkbrauwen zijn nog steeds het schoonheidsideaal, maar tegenwoordig is het hip om er een trend uit de jaren '90 aan toe te voegen. Tieners gaan massaal in de weer met een scheermesje om streepjes in hun wenkbrauwen te creëren. Wat vind jij van deze nieuwe wenkbrauwtrend: hot or not?

In de jaren '90 was het de trend om streepjes in je wenkbrauwen te hebben. Beroemde rappers begonnen ermee en daarna volgde het grote publiek. Toen werd het vooral mooi gevonden om ultra dunne wenkbrauwen met 2 à 3 slits te hebben. Na de jaren 90's was het not done om streepjes in je wenkbrauwen te hebben, het werd zelfs een beetje ordinair gevonden. In 2010 maakten de slits een kleine comeback, maar nu is de wenkbrauwtrend weer in opkomst! Dit keer gaan de meeste meiden juist voor sneetjes in volle wenkbrauwen. Niet overtuigd? Kijk mee naar de meiden die je voor gingen:

Fan van de slits in wenkbrauwen? Je kunt te werk gaan met een pincet om de streepjes te creëren. Als je echte slits een beetje te heftig vindt of eerst even wilt kijken hoe het staat, kun je de streepjes ook faken. Dit is gelukkig heel makkelijk!

Wat heb je nodig?
– Wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder
– Wenkbrauwborstel
– Concealer

Zo ga je te werk:
1. Werk je wenkbrauwen bij met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder (hoe je dat doet kun je in dit filmpje zien).
2. Pak er concealer en het wenkbrauwborsteltje bij. Doe een beetje concealer op de wenkbrauwborstel en breng hiermee de slits aan in je wenkbrauwen. Herhaal dit totdat stukje wenkbrauw lijkt alsof het weggeschoren is.
In het onderstaande filmpje laat een meisje precies zien hoe je fake slits maakt:

Wat vind jij van streepjes in wenkbrauwen: hot or not?

Beeld: instagram