Health

De workout van dit moment: vaginaal gewichtheffen

Waarschijnlijk denk je nu: “WTF, vaginaal gewichtheffen?!” Ja, dat is dus echt een ding. Op de Girlscene-redactie kwamen een heleboel vragen naar boven; wat is dat dan?, waarom?, waar komt het vandaan? en vooral hóe dan? Na wat research zijn we er inmiddels achter en kunnen we het jullie haarfijn uitleggen. Als jij een sterke vagina wilt, moet je dit zeker even lezen ;-). 

De spieren in je lichaam train je ook, dus waarom niet je bekkenbodemspieren? Veel vrouwen hebben geen idee hoe ze de spieren in hun vagina kunnen gebruiken en al helemaal niet hoe je ze moet trainen. Kim Anami, een life en seks coach, kun je de ambassadeur van het vaginaal gewichtheffen noemen. Ze maakt tours over de hele wereld om “vaginale kung fu” bekender te maken. 

Op haar website lees je dat ze:
4,5 kilogram kan liften met haar vagina
Parttime in Indonesië woont
20 orgasmes achter elkaar kan krijgen
Speciale orgasme-retreats organiseert

Het vaginaal gewichtheffen kan grote gevolgen hebben voor je seksleven. Niet alleen kun je zelf meervoudige en betere orgasmes krijgen, je kunt je partner ook heftiger laten klaarkomen. Doordat je meer controle hebt over de spieren in je vagina, heb je ook meer controle over de penis tijdens de seks. Je zou je partner kunnen laten klaarkomen uitsluitend met de vaginale spieren. Na een week lang iedere dag zo’n vijf tot tien minuten te trainen, zou er al een verandering merkbaar zijn.

Als je het wilt uitproberen moet je beginnen met het aanschaffen van de zogeheten “Yoni Eggs” en een “Yoni Egg touwtje”. Als beginner moet je het grootste ei diep inbrengen en daar proberen vast te houden. Denk aan wat je doet als je je plas inhoudt, dan span je jouw spieren namelijk aan. Vervolgens start je de oefening door een klein gewichtje aan het touwtje te hangen. Je kunt wat oefeningen doen en langzaamaan bouw je het gewicht aan het touwtje steeds meer op. Op deze manier wordt je vagina steeds sterker en strakker. Hieronder kun je nog een video bekijken waarin een vrouw het vaginaal gewichtheffen goed uitlegt. Ze vertelt daarbij dat ze het zelf heeft gedaan tijdens haar zwangerschap. Door het trainen van de vaginale spieren was ze na de bevalling super snel hersteld.
 

Wat vind jij van het vaginaal gewichtheffen?