Fashion

Deze 14 kleding hacks móet je kennen

Helaas is je moeder of oma niet altijd in de buurt om je te helpen met vlekken en andere problemen met kleding. Daarom is het handig om zelf te weten hoe je jouw kledingstukken kan redden. Vooral als je op kamers zit of dit binnenkort gaat doen! Girlscene zet 14 handige tricks op een rijtje die jou kunnen helpen met kleding problemen. 

1. Gele vlekken in je witte blouse
Oei, niet heel charmant als je gele vlekken onder je oksels hebt zitten… Gelukkig is er een truc om die vervelende plekken te laten verdwijnen. Maak een mengsel van citroen en water en wrijf het op de blouse. Als dit niet genoeg helpt kun je baking soda mengen met water en laat het even intrekken. Spoel het daarna af en gooi de blouse in de wasmachine. 

2. Een pluizige trui
Heel irritant als een trui niet op wil houden met pluizen en je een heel spoor pluisjes achter laat. Daar is een simpele oplossing voor: gooi je sweater voor het dragen een nachtje in de vriezer en je zult er geen last meer van hebben.  
 

 

3. Losse knopen
Laat die naald en draad maar liggen, met behulp van doorzichtige nagellak kun je de knoop tijdelijk vastzetten. 

4. Foundation vlekken
Witte kleding en foundation gaan niet heel goed samen… Haal de bruine vlekken uit je shirt met behulp van wat scheergel. Voordat je het in de wasmachine gooit, laat je de scheergel even intrekken. Weg zijn de foundation vlekken! 

5. Lipstick vlekken 
Lippenstift is heel mooi, maar voor je het weet heb je een rode/paarse/roze lipafdruk op je kleding staan. Niet helemaal de bedoeling. Spray haarlak op de plek en laat het een paar minuten intrekken. Dep met een doekje op de vlek en doe het kledingstuk daarna in de wasmachine.

6. Stinkende jeans
Jeans kun je beter niet te vaak wassen, daar wordt de broek snel lelijk van. Om alsnog stank tegen te gaan, kun je de jeans minimaal een nacht in de vriezer leggen. De koude temperatuur doodt de meeste bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken. 

7. Deodorant vlekken
We hebben niet altijd evenveel tijd om onze deo te laten drogen… Gevolg is (met name als je zwarte kleding draagt) witte deodorant vlekken. Deze vlekken kun je wegkrijgen als je met een lichtgekleurde jeans over de plekjes heen wrijft. Pas wel op: de kleur kan soms afgeven. 

8. Vlekken op suède schoenen
Met een nagelvijl kun je deze vlekken er af polijsten.

9. Watervlekken op leren schoenen
Met behulp van een tandenborstel en azijn kun je vlekken door sneeuw en regen er weer uit krijgen. 

10. Vieze geurtjes
Spray een klein beetje wodka over je kleren heen om vieze geurtjes tegen te gaan. De alcohol zal de stinkende bacteriën doden. 
 


11. Losse brilpootjes
En weer is doorzichtige nagellak je reddende engel. Breng het aan bij het scharniertje om de brilpootjes tijdelijk iets strakker te maken. 

12. Stinkende sportschoenen
Door een beetje baking soda in je schoenen te schudden kun je de vieze geur laten verdwijnen. De baking soda neemt de stank en zweet op. 

13. Rode wijn vlekken
Ironisch genoeg kun je rode wijn vlekken met witte wijn bestrijden. Laat de vlek even in witte wijn weken en was het kledingstuk daarna in de wasmachine. 

14. Stroeve rits
Maak een rits weer soepel met behulp van een wattenstaafje en wat vaseline. 

Ken jij nog meer goede tips?

Bron, bron 

Must reads 👀