Lifestyle

Dé tip om in 30 seconden een gelukkig gevoel te krijgen

Langzaam maar zeker komt de herfst weer om de hoek kijken. De dagen worden korter, de kleding dikker en het weer kouder. Natuurlijk heeft de herfst ook zijn voordelen, zo kun je éindelijk weer dat paar geweldige laarsjes aan en je favo series beginnen weer! Helaas is in de herfst onze weerstand lager, waardoor we sneller ziek worden. Gelukkig is er nu een manier om je weerstand te verhogen in slechts dertig seconden!

We zijn het verplicht aan onszelf én aan de mensen om ons heen om te genieten van het leven. Om te kunnen genieten moeten we af en toe tot rust komen en naar ons hart luisteren. Een ideale manier om rust te vinden is om je inner child op te zoeken.

De thymus is een orgaan dat te vinden is tussen het borstbeen en de luchtpijp. Bij kinderen is het sterk ontwikkeld, maar helaas verschrompelt het na de puberteit. Lange tijd dacht men dat de thymus een nutteloos orgaan was, maar recent is men gaan experimenteren met het verwijderen van de thymus. Wat blijkt is dat de thymusklier één van de belangrijkste organen is in ons lichaam. De thymus speelt namelijk een essentiële rol bij het aanmaken van geheugencellen. Deze geheugencellen onthouden namelijk de afweerstoffen die aangemaakt worden voor ziektes. Hoe ouder we worden, hoe lastiger het is om deze cellen aan te maken.

Nu is er een oefening die ervoor zorgt dat je in slechts dertig seconden minder last hebt van stress, een energie boost geeft én het immuunsysteem stimuleert. Belangrijk om te weten is dat het geen oplossing is om snel beter te worden, het is een hulpmiddel. 

Zo ga je te werk:
1. Allereerst moet je op zoek naar je thymus. De thymus bevindt zich in het midden van de borst, tussen de longen. Je vindt de plek door met je vingers te voelen boven het borstbeen.
2. Druk zachtjes op de plek en geef er klopjes op. Doe dit voor ongeveer dertig seconden, je zal dan een gevoel van geluk en opluchting voelen. Vaak moet je er ook van gapen, dit is het teken dat er iets gebeurt daarbinnen.
3. Herhaal deze oefening elke dag. De oefening is vooral goed om jezelf te kalmeren als je bang, angstig of gestrest bent.

De oefening staat ook wel bekend onder de Emotional Freedom Techniques, en is te vergelijken met acupunctuur. Meer tips nodig om gelukkig te zijn? Bekijk dan snel dit artikel.

Wat vind jij van deze techniek? Ga je het uitproberen?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos