Beauty

Review: is dure oogschaduw beter dan goedkope oogschaduw?

Er zijn genoeg mensen die €50 over hebben voor een oogschaduw palette van één of ander it-product. Maar vraag jij je ook weleens af of het product dan echt veel beter is dan bijvoorbeeld goedkope oogschaduw? Girlscene ging op onderzoek uit en vergeleek het nieuwe L'Oréal La Palette Nude met de oogschaduwdoosjes van Essence en Catrice. Lees snel verder.

Onlangs ontving de Girlscene redactie een heel leuk oogschaduw palette, namelijk L'Oréal La Palette Nude! Voor €19,99 krijg je 10 oogschaduws in een strakke, chique verpakking. Het ziet er op het eerste oog goed uit en hoewel de oogschaduws per stuk 'slechts' €2 kosten is dit palette voor sommige meiden toch nog een flinke aankoop. Zou een budget palette van Essence of Catrice net zo goed of zelfs beter zijn? Girlscene test het uit. 


In dit artikel zie je de volgende palettes:
 L'Oréal La Palette Nude in Beige
Essence All About Nudes Eyeshadow in 02 Nudes
Catrice Chocolate Nudes Eyeshadow Palette in 010 Choc'Let It Be


L'Oréal La Palette Nude in Beige


L'Oréal La Palette Nude in Beige swatches 


L'Oréal La Palette Nude in Beige swatches


Emma draagt de 1e, 8e en 9e kleur uit het palette

 

L'Oréal La Palette Nude in Beige 
Prijs: €19,99
Kleuren: 10
Met kwast: ja
Finish: 5 glanzende en 5 matte kleuren
Pigmentatie: De 5 linkerkleuren in het palette zijn niet heel goed gepigmenteerd. De 5 rechterkleuren maken meer indruk, op de matte zwarte na. Die kleur is heel slecht gepigmenteerd.
Oordeel: Op het eerste gezicht ziet dit palette er heel mooi uit. De verpakking is fancy voor een drogisterijmerk, maar helaas zie je er wel snel krasjes op. Pluspunten voor de gouden details op de deksel! Hierdoor lijkt het alsof je te maken hebt met een luxe product. 

De kleuren in het palette zijn universeel en naturel. Je kunt er zowel een dag als avond look mee maken. Ideaal voor meiden die er niet van houden om er zwaar opgemaakt uit te zien. De matte kleuren zijn meer geschikt om als lijntje langs je wimpers aan te brengen of om een schaduw te creëren in de arcadeboog. Het zijn niet de beste matte oogschaduw die er bestaan namelijk. De glanzende kleuren zien er over het algemeen beter uit en die staan ook erg mooi op het bewegend ooglid.

Wat L'Oréal goed heeft gedaan is een kwastje toevoegen die je echt wil gebruiken. De ene kant is een sponsapplicator en aan het andere uiteinde heb je een kwastje met haren. Het is zacht genoeg om kleuren te vervagen, maar je kunt er ook een kleur op het bewegend ooglid mee aanbrengen.

Prijs-kwaliteitverhouding: Je betaalt ongeveer €2 per oogschaduw wat voor L'Oréal begrippen erg betaalbaar is. Het is een mooi palette, maar niet echt een musthave omdat de matte oogschaduws voor bijna €20 niet goed genoeg zijn. Verder is het doosje erg mooi, net zoals de glanzende kleuren. Leuk om te hebben, maar als je slechts één palette zou mogen hebben kun je misschien beter voor iets anders gaan. 


Essence All About Nudes Eyeshadow in 02 Nudes


Essence All About Nudes Eyeshadow in 02 Nudes swatches bovenste rij


Essence All About Nudes Eyeshadow in 02 Nudes swatches onderste rij


Emma draagt de derde kleur van de onderste rij en de kleur rechtsboven

 

Essence All About Nudes Eyeshadow in 02 Nudes
Prijs: €3,99
Kleuren: 8
Met kwast: nee
Finish: Subtiele shimmer
Pigmentatie: De highlight kleuren zien er goed gepigmenteerd uit, de middelste kleuren in het palette iets minder en de buitenste kleuren zijn goed gepigmenteerd voor de prijs die je betaalt. 
Oordeel: Als je naar de verpakking kijkt zie je wel dat je te maken hebt met een budget oogschaduw palette, maar daar is in principe niets mis mee. Het is wel praktisch dat je meteen ziet welke kleuren erin zitten.

Dit doosje draait echt om de nude kleuren zoals de naam doet vermoeden. De lichte kleuren liggen erg dichtbij elkaar, maar de ondertoon maakt het onderscheid tussen iedere tint. De bovenste rij bestaat namelijk uit kleuren met een warme ondertoon en de onderste rij is koeler. 

Qua kleuren is het een prima palette die qua pigmentatie heus niet slechter is dan die van L'Oréal. Echt allround is het niet, omdat er geen matte oogschaduw in zit. Gelukkig zijn de oogschaduws niet zo glitterig dat je eruitziet als een discobal, dus het is goed genoeg voor overdag. Houd wel rekening met fall out onder je ogen. Eenmaal op de kwast merk je dat de oogschaduw best los is dus de kans is groot dat je tijdens het aanbrengen wat knoeit. 

Prijs-kwaliteitverhouding: Je betaalt per oogschaduw ongeveer €0,50, dus dat is een stuk betaalbaarder dan het eerste palette in dit artikel! Qua kleurvariatie doet L'Oréal het beter en daar zitten ook meer sprekende kleuren tussen, maar als je op zoek bent naar een simpel nude palette dan past dit doosje net zo goed bij je. 


Catrice Chocolate Nudes Eyeshadow Palette in 010 Choc'Let It Be


Catrice Chocolate Nudes Eyeshadow Palette in 010 Choc'Let It Be swatches


Catrice Chocolate Nudes Eyeshadow Palette in 010 Choc'Let It Be swatches


Emma draagt de 1e, 5e en 6e kleur

Catrice Chocolate Nudes Eyeshadow Palette in 010 Choc'Let It Be
Prijs: €4,99
Kleuren: 6
Met kwast: ja
Finish: 3 glanzende en 3 matte kleuren
Pigmentatie: De swatches spreken voor zich. Misschien zijn deze oogschaduws wel het beste gepigmenteerd van alle drie de palettes. De glanzende kleuren zijn nog net iets beter dan de matte kleuren, maar voor bijna €5 is dit meer dan prima.
Oordeel: De verpakking is redelijk vergelijkbaar met die van Essence, al is het doosje zwart en heeft de deksel gouden letters. Hierdoor oogt het net iets mooier en je zou niet snel denken dat je hier maar €4,99 voor betaalt. 

Catrice Chocolate Nudes Eyeshadow Palette heeft wel wat weg van de L'Oréal La Palette Nude in Beige. De highlight kleur komt redelijk overeen, net als de matte kleuren en de glanzende chocoladekleur. Dupe alert! Vooral de vijfde kleur in het palette is erg mooi en het aanbrengen gaat prima. Oké, het is niet zo boterzacht als de oogschaduws in de Urban Decay Naked palettes, maar alsnog maakt dit doosje indruk.  

Het kwastje in dit palette is vergelijkbaar met die van L'Oréal, alleen dan net iets minder van kwaliteit. Gebruik lekker je eigen kwasten en gebruiken dit kwastje alleen voor eventuele touch ups als je onderweg bent. 

Prijs-kwaliteitverhouding: Je betaalt ongeveer €0,83 per oogschaduw, dus dat zit tussen Essence en L'Oréal in qua prijs. De kleuren zijn mooi en sprekend. Wie van warme kleuren houdt zit goed met dit palette! Moet je één oogschaduwdoosje kiezen? Ga dan voor deze! 

Om de vraag 'is dure oogschaduw beter dan goedkope oogschaduw?' te beantwoorden: in dit geval is dure oogschaduw niet beter dan goedkope oogschaduw. Als je moet kiezen tussen L'Oréal La Palette Nude of de Catrice Absolute Chocolate Nudes, dan is Catrice de beste keuze. Maar dat betekent niet dat duurdere oogschaduw zoals die van MAC of Urban Decay per se slechter zijn dan budget opties. Als je een duurdere oogschaduw wil kun je bij die merken terecht! 

Wat vind jij van deze oogschaduw palettes? Gebruik jij liever budget of dure oogschaduw?