Beauty

Dit is de reden waarom je moet niezen tijdens het epileren

Sommige dingen in het leven kun je niet verklaren. Zoals het feit dat je altijd je mond opent als je mascara aanbrengt en hoe zit het überhaupt met niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen? Girlscene ging op onderzoek uit en kon op de laatste vraag een antwoord vinden. DIT is dus de reden waarom je nooit je nies kunt inhouden als je de Tweezerman in je handen hebt.

Er is blijkbaar al een jaar onderzoek gedaan naar de wenkbrauw. Cynthia Boxrud, een oogheelkundig plastische en reconstructieve chirurg, weet heel veel over de relatie tussen niezen en de wenkbrauw. Zij is degene die de wereld hier meer over kan vertellen! Nu komt er eindelijk eens een antwoord en wordt deze mysterie onthuld.

Het is schijnbaar helemaal niet gek dat niezen vaak een gevolg is van het epileren van je wenkbrauwen. Je weet vast uit ervaring dat het epileren van je wenkbrauw nogal gevoelig is en dat je zelfs een traanoog krijgt als je een haartje onder je wenkbrauw wegtrekt. Auw! Maar niezen tijdens het epileren? Dat komt blijkbaar omdat de trigenimus – een zenuw – van de wenkbrauw helemaal naar beneden tot het puntje van je neus loopt. Als je je wenkbrauwen epileert is de kans aanwezig dat je de zenuw stimuleert en dan kun je nu zelf wel invullen wat er gebeurt. Problem solved! Er is een mogelijkheid om het niezen te voorkomen en dat is om op de wenkbrauw te duwen zodat je de zenuw even verstoort. 

Eén ding is zeker: je moet er wat voor over hebben om een vrouw te zijn. 😉 Kunnen jouw wenkbrauwen wel een epileersessie gebruiken? Wij hebben een aantal leuke pincetten onder elkaar gezet. Klik op de afbeelding om direct te bestellen.

Mintkleurig pincet €5
Verguld pincet €2,25

Tweezerman wenkbrauwset €36,77
Tweezerman nagelset €32,35

Tweezerman pincet €29,25
Tweezerman pincet €29,25

Nies jij tijdens het epileren?

Bedankt voor de tip Maudy B.!

Bron en bron