Real life

Girls issues: Ik ben nog maagd

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die tips wilt voor haar eerste keer.

Hey Girlscene!
Ik heb een vriend van achttien, zelf ben ik vijftien. We hebben al een half jaar een relatie, maar ik ben nog maagd. Hebben jullie tips voor de eerste keer?

Groetjs en kusjes,
Anoniem

Hallo lieve anoniem,

Allereerst is het heel belangrijk om te weten dat je niets hoeft te doen waar je nog niet klaar voor bent. Er zit wat leeftijdsverschil tussen jullie en hierdoor kan het zijn dat jullie anders denken over bepaalde dingen. Denk ook niet dat het nu eenmaal moet omdat jullie een half jaar samen zijn. Als jij nog een half jaar wilt wachten dan is dat helemaal niet zo vreemd. Je bent pas vijftien jaar en hebt nog tijd zat om je hele leven te experimenteren.

Heb je het gevoel dat je er klaar voor bent, en voelt het tussen jullie goed dan kun je de volgende stap nemen. Praat ook goed met je vriend over de situatie. Belangrijk is het om hem te vertellen dat je nog maagd bent en wilt dat je eerste keer speciaal is. Zo kan hij hier rekening mee houden. Wil jij halverwege toch stoppen, dan kan dit gewoon. Voelt iets niet goed, geef dit dan ook aan.

Natuurlijk moet je je ook goed voorbereiden op je eerste keer. Het is helemaal niet raar om samen te praten over voorbehoedsmiddelen. Maak een afspraak bij de huisarts om de pil te gaan slikken. Zorg ook voor condooms, want je wilt over negen maanden niet met een baby op schoot zitten. Of erger, een soa!

Houd het ook vooral simpel tijdens je eerste keer. Begin stap voor stap en doe alleen wat jij goed vindt voelen. Ben je er toch niet klaar voor, geef dit aan. Natuurlijk gaat het niet direct perfect, en wees ook niet teleurgesteld. Probeer in het moment te leven en neem alle tijd die je nodig hebt. De eerste keer is een speciaal moment en dat heeft speciale aandacht nodig. Zorg ervoor dat je dit moment nooit meer vergeet.

Good luck!
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀