Lifestyle

Dít moet je doen als jij je ex terug wilt

Als er iets moeilijk is om mee om te gaan, dan is het wel een gebroken hart. De persoon die het dichtst bij je stond is ineens weggevallen. Die leegte is niet zomaar opgevuld en dan begint de twijfel. Misschien sta jij niet helemaal achter de keuze om het uit te maken en wil je jouw ex het liefst weer terug in je leven. Hoe pak je dit aan en wat zijn de do’s en don’ts? Girlscene helpt. 

Iedere situatie is anders. Het is dus moeilijk om te zeggen of het wel of geen goed idee is om het opnieuw te proberen met je ex. Mensen kunnen veranderen en vaak zegt je gevoel heel veel over een situatie. Belangrijk is het om heel goed na te denken over wat je wil voordat je actie onderneemt. Extra tip: neem de tijd. Natuurlijk wil je in de beginfase na de break-up het liefst zo snel mogelijk weer terugrennen in de armen van je ex-vriend. De kunst is om in die fase sterk te zijn en vol te houden. 

Weet je na een paar weken of maanden nog steeds zeker dat je terug wilt? Dan is het tijd om voorzichtig wat contact te zoeken. Een aanrader is om minimaal een maandje af te wachten om zeker te zijn dat je geen overhaaste beslissing neemt. De periode die je nodig hebt om na te denken is heel persoonlijk, dus praat bijvoorbeeld met vriendinnen hierover. Zij kennen jou goed en weten meestal passend advies te geven. 

1. De benadering
Do: begin met een luchtig berichtje. Vraag bijvoorbeeld hoe het gaat en houd het gezellig.  
Don’t: met de deur in huis vallen. Je wilt jouw ex niet afschrikken. Als je meteen vraagt om iets af te spreken is de kans groter dat hij niet instemt. 

2. De uitnodiging
Do: sluit het gesprek af met de vraag om binnenkort iets af te spreken. Geef hem een reden om ja te zeggen. Voorbeeldje: “Er is zóveel gebeurd in de tussentijd! We moeten echt een keertje bijkletsen.”
Don’t: hem het initiatief laten nemen. Jij wilt hem weer zien, dus neem het heft in eigen handen. 

3. Actie en reactie 
Do: heb respect voor de reactie van je ex. Super fijn als hij positief reageert, maar eerlijk is eerlijk, de kans dat hij je uitnodiging afslaat is ook dik aanwezig. Blijf aardig en als hij nee zegt, accepteer dat. Tijd voor jou om ook verder te gaan met je leven. Stemt hij wel in, blijf dan ook rustig. Keep your cool!
Don’t: Smeken om nog een kans. Nee is nee, het zal je niet sieren als je jouw ex gaat smeken om met je af te spreken. Daarmee maak je jouw kans op een hereniging alleen maar kleiner. 

4. Datum prikken
Do: meteen actie ondernemen. Zodra je een ja hebt, kies je meteen een datum uit die niet te ver weg ligt. Of stel voor dat je deze week er nog even over belt. 
Don’t: verwachten dat het er vanzelf van komt. Zeggen dat je iets afspreekt en ook écht iets afspreken zijn twee heel verschillende dingen. Hoe vaak zeg je tegen vrienden dat jullie elkaar snel zien en hoe vaak gebeurt dat echt? Precies. Dus wacht niet af. 

5. Locatie 
Do: een neutrale plek, zoals een café of restaurant. Kies een plek waar je goed kan praten, dus niet ergens waar je boven de muziek moet uitschreeuwen. 
Don’t: bij iemand thuis. Op die manier zal degene die de ander bezoekt zich altijd wat minder op zijn gemak voelen. Het brengt ook veel herinneringen naar boven (goede, maar ook slechte). 

6. Tijdens de date 
Do: toon interesse en vermijd vervelende onderwerpen. Laat je goede kanten zien en niet de kanten waardoor jullie ruzie of discussies kregen. Zie jullie afspraakje als een test. Je weet hierna veel meer over jouw gevoelens, maar ook over die van je ex. 
Don’t: emotioneel zijn. Drama is er waarschijnlijk al genoeg geweest in jullie relatie. Wees zelfverzekerd en toon niet aan hem dat je eigenlijk niet zonder hem kan. 

7. Na de date
Do: take it slow. Verwacht niet te veel van de situatie en zet kleine stapjes. Als de date gezellig was kunnen jullie misschien nog een keer afspreken. 
Don’t: ervan uitgaan dat het gelijk weer “aan” is tussen jullie. De intenties van je ex kunnen anders zijn. Houd zelf nog wat afstand, ook qua lichamelijk contact. Het is nog steeds uit, dus pas op met zoenen of seks. Friends with benefits is niet jouw insteek (of wel) dus stel het seksueel contact nog even uit. 

Loopt het niet uit op een succes? Geen zorgen, tijd heelt alle wonden. In de tussentijd check deze video met heart break verhalen van andere vrouwen. 

Watch on YouTube

 

Mis jij je ex nog steeds of heb jij ooit je ex weer teruggewonnen?