Lifestyle

12 herkenbare situaties voor beugeldragers

Het begint met een klein draadje, maar voordat je het weet heb jij een heel fietsenrek in je mond zitten. Gesprongen elastiekjes, kapotte wangen en klei zijn de normaalste zaken van de wereld wanneer je de trotse eigenaar bent van een beugel. De uitdrukking is niet voor niets: "Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden". Girlscene zet 12 herkenbare situaties op een rijtje die elk beugelbekkie herkent.

1. De ellende begon direct bij het happen voor een gipsafdruk. Voordat je het wist lag je daar op de stoel en kreeg je een bitje met kleiachtig spul in je mond geduwd. Vervolgens kreeg je de tip om door je neus te ademen, want anders “zou je weleens kunnen overgeven”, volgens meneer de orthodontist. Ja heel geruststellend, deze woorden.

2. Als je net een beugel hebt wil ie-de-reen hem zien. De hele dag moet jij gekke bekken trekken omdat iedereen hem wilt bewonderen. Vervolgens krijg je heel de dag opmerkingen als: “Zulke slechte tanden had je toch niet?”, naar je hoofd geslingerd. Uh, ja ik had wel slechte tanden volgens de orhto. Denk je dat ik voor mijn plezier met dit ding in mijn mond loop?

3. Vanaf nu heb je niet alleen één keer per maand last van je ongesteldheid, vanaf nu heb je daar ook nog eens de pijn van een bezoekje aan de ortho bij. Nadat je beugel een standje strakker is gedraaid eet jij een week met een rietje en leef je op aspirines.


4. Als je dan éindelijk weer als een normaal mens kunt eten is het alsnog een drama. Na elke hap die je neemt ren je direct naar het toilet om je tanden te poetsen. Want stel je voor dat je je crush onverwacht tegenkomt met een stuk sla in je beugel. Iewh! Het beste kun je helemaal uit de buurt blijven van appels, kauwgom, sla en spinazie. 

5. Je wangen zijn constant kapot door je beugel. Dit kan aardig wat ongemakkelijke gesprekken opleveren, waarin je van de rust zelve ineens verandert in een tierende scheldkanon omdat je wang alwéér achter dat stukje beugel blijft hangen. Argh!

6. Alles wat je zegt moet je minimaal drie keer herhalen, want niemand verstaat je met dat stuk plastic in je mond. Daarom houd je wijselijk je mond maar.

7. Losspringende elastiekjes zijn de hel. Je hoeft het niet te proberen om te gaan eten met elastiekjes in. Zodra je je mond een paar centimeter open doet schieten de elastiekjes meteen alle kanten op. Oeps…

8. De pijn die je hebt als de orthodontist in je huid knipt en niét in het draadje. Hallo, mijn mond is niet gemaakt voor dit soort gereedschap!

9. “Dit kan een beetje vies smaken”, maar natuurlijk moest jij weer even met tong over het pas gelijmde stukje heen. Van de zure smaak krijg je kippenvel en moet je bijna overgeven, stomme keuze.


10. Die ene keer dat jij dacht dat het súper leuk was om met het WK te kiezen voor oranje elastiekjes. Let’s face it, een kleurtje maakt de boel in je mond niet beter. 

11. De dag waarvan je wist dat het zou komen is aangebroken, hij mag eruit! Het is feest voor vijf minuten, want daarna moet er nog een draadje in. Er wordt beloofd dat je er totáál geen last van hebt. Nou meneer de orthodontist, wij weten niet waar u die informatie vandaan haalt, maar dat draadje voel je dus wel degelijk!

12. Op de weg terug, en de rest van de week, kun jij niet stoppen met met je tong over je tanden te gaan. Wat een heerlijk gevoel is dat! 

Heb jij nog een beugel? Even doorzetten, het is het allemaal waard! Ga vooral zelf niet aan de slag met je beugel, zoals de meiden in dit artikel deden.

Heb jij een beugel (gehad)?

Bron, bron, bron

Beel: Thinkstockphotos