Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn broer is agressief

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje van wie de broer agressief is.

Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen. Ik wil het niet helemaal in alle details vertellen omdat ik dit nog aan het verwerken ben.

Mijn broer heeft veel psychische problemen waardoor hij niet helemaal goed functioneert. Dit leidt vaak tot extreme ruzies waarbij mijn moeder het slachtoffer is. Als hij helemaal door het lint gaat, doet hij mijn moeder pijn (slaan, knijpen etc.). Een keer kneep hij zelfs haar keel dicht en gooide hij een dartpijl in haar arm. Ik ben er altijd getuige van als mijn broer iets bij mijn moeder doet en hierdoor heb ik veel nachtmerries. Hij deed het wel altijd als mijn vader er niet was, omdat hij wist dat hij met hem erbij niet ver kwam. Bij mijn vader heeft hij nog nooit iets aangedaan, wel heeft mijn vader altijd gezegd dat hij er helemaal klaar mee is als hij hem ooit wel wat doet.

Afgelopen zaterdag liep het totaal uit de hand. Ik heb een krantenwijk en mijn broer helpt daarmee. Hij heeft er geen zin in, maar hij doet het voor het geld. Zaterdag kwam hij helemaal chagrijnig beneden en was niet aanspreekbaar. Hij had weer geen zin in de kranten en mijn vader zei gewoon heel rustig dat hij er mee moest stoppen als hij geen zin meer had, maar dat hij dan geen geld meer kreeg. De laatste zin maakte hem gek (omdat het bij hem om het geld ging). Hij werd helemaal gek en sloeg mijn vader met een stoel boven op zijn hoofd. Daarna gaf hij nog twee flinke stompen tegen zijn hoofd. Hierna kneep hij mijn vaders keel dicht. Hij heeft ook mijn moeders keel wéér dichtgeknepen. Ik werd wanhopig en stompte mijn broer op zijn rug en schreeuwde, maar hij is zo'n grote sterke jongen dat hij er niks van voelde. 

Ik heb uit paniek 112 gebeld, mijn vriend heeft dit daarna overgenomen omdat ik heel zenuwachtig was. Ik bibberde heel erg en neigde in elkaar te zakken. Mijn broer gooide allemaal spullen door het huis, gooide kopjes koffie om, gooide de stapel kranten door heel het huis, scheldde mijn ouders uit en is toen naar boven gegaan. De politie is binnengekomen en heeft met mijn broer gepraat. Uiteindelijk is hij meegenomen naar het bureau.
Zondagochtend om half tien werden mijn vriend, mijn moeder en ik meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. Ik moest getuigen voor mijn vader én tegen mijn broer, ik zat dus met dubbele gevoelens. Deze dagen zijn voor mij heel erg moeilijk. Mijn broer zit nu in de gevangenis en vandaag (de dag dat ik dit typ) is zijn rechtspraak. Het kan zijn dat hij gedwongen hulp krijgt, maar het kan ook zijn dat hij de gevangenis in gaat voor poging tot doodslag. Mijn vader had dood kunnen zijn. 

Mijn vader is er vanaf gekomen met een zwaar gekneusd schedeldak. Ik ben bang dat mijn broer terug naar huis komt en het zo uit de hand loopt dat het helemaal mis gaat. Omdat ik de politie heb gebeld voor mijn eigen broer zit ik hier heel erg mee. Ik heb aan dit alles een trauma over gehouden en heb bijna elke nacht een nachtmerrie.

Ik weet dat mijn broer nooit zal stoppen, tenzij hij de hulp krijgt die hij nodig heeft. Maar omdat hij dit niet in wil zien zal hulp moeilijk worden. Hij is tweeëntwintig, dus heeft alles zelf voor het zeggen. Ik krijg nu zelf ook professionele hulp en ik hoop dat ik daar wat rustiger van word, en dat ik dit een plek kan geven.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: 'Heftig verhaal of Leven met'.

Beeld: Thinkstockphotos