News

Het bestaat: er is een zeldzame roze dolfijn gespot!

Als je vraagt naar een lang gekoesterde wens dan hoor je heel vaak 'met dolfijnen zwemmen'. Dolfijnen zijn nu eenmaal bijzondere dieren. Alsof een dolfijn nog niet bijzonder genoeg is, bestaat er ook een roze dolfijn! Deskundigen gingen ervan uit dat het dier niet meer zou leven, maar het wonder is gespot in de oceaan bij Louisiana. Wauw, zo'n speciaal dier heb je nog nooit gezien! 

Alle dieren zijn speciaal, maar een roze dolfijn spant toch wel de kroon. De kans dat je 'm ooit ziet is -helaas- heel klein, maar het is al bijzonder genoeg dat we de roze dolfijn op foto's kunnen zien. Het is namelijk een wonder dat de roze dolfijn in de oceaan bij Calcasieu Parish in Louisiana (Amerika) is gespot. Voor het eerst is er in Amerika een roze dolfijn gefotografeerd! 

De roze dolfijn werd voor het eerst ontdekt in 2007 toen ze naast haar moeder zwom. De dolfijn kreeg al snel de naam Pinky. Kapitein Erik Rue van de Calcasieu veerpontdienst was degene die haar ontdekte. "We zien haar regelmatig in de zomer met haar moeder. Ze ziet er erg gezond en gelukkig uit", vertelde hij tegen een Amerikaanse nieuwszender. 

Om even duidelijk te maken hoe bijzonder een roze dolfijn is: het is bekend dat er slechts 14 dolfijnen in de wereld bestaan met een pigmentafwijking. Deskundigen dachten in eerste instantie dat Pinky een pigmentafwijking had, maar na verder onderzoek bleek dat het dier niet per se een albinodolfijn hoeft te zijn omdat ze meer roze dan wit lijkt. 

Vind jij het bijzonder om een roze dolfijn te zien? Hoop je dat Pinky nog vaker gefotografeerd zal worden of moeten we haar met rust laten?

Bron, bron
Beeld: Erik Rue

Must reads 👀