Lifestyle

Met deze 11 tips word jij leniger

Helaas is ons leven geen High School Musical film en vallen we niet allemaal spontaan tijdens schooltijd in de split of spagaat. Gelukkig ben je nooit te oud om te leren! Girlscene heeft speciaal voor jou een routine waarmee jij lenig(er) wordt. Het enige wat je nodig hebt is een flinke portie geduld en discipline. Let’s get started!

Wanneer je besluit lenig(er) te worden is het belangrijk dat je consequent oefent. Besteed daarom elke dag minimaal vijftien minuten aan deze routine, want alleen door veel te oefenen zie je resultaat. Daarnaast is het van belang dat je nooit gaat stretchen als je niet warm bent! Dit is namelijk heel slecht voor de spieren en zo kunnen ze makkelijk scheuren. Jezelf opwarmen kan heel makkelijk en kost slechts een paar minuutjes. Ren wat op de plaats, doe een paar jumping jacks en zwaai je benen los. Zodra je hartslag omhoog gaat en je het warm krijgt, weet je dat je op de goede weg bent. Afhankelijk van waar je leniger wilt worden, kun je je hier nog extra op focussen. Zelf voel je het beste als je warm bent, dit is het moment om te gaan stretchen.

Op het internet zijn er een miljoen verschillende stretch posities te vinden. In dit artikel bespreken we de routine die Girlscene’s Maudy doet.

1. Ga op de grond zitten en neem de kleermakershouding aan, maar in plaats van je voeten over elkaar te leggen zet je je voetzolen tegen elkaar. Probeer nu met je handen je knieën naar beneden te duwen, houd dit ongeveer dertig seconden vast.

2. Blijf in dezelfde positie, rek al je rugwervels uit en maak jezelf lang. Buig nu langzaam naar je voeten toe. Zorg ervoor dat je jezelf verlengt en je spieren lang maakt, val dus niet als een zoutzak in elkaar. Houd dit ook ongeveer een halve minuut vast.

3. Kom weer omhoog en leg je benen naast elkaar recht voor je. Probeer weer alle nekwervels aan te spannen en jezelf lang te maken. Reik nu naar je voeten en zorg dat je zo laag gaat als mogelijk. Door je enkels of voeten vast te pakken verdiep je jezelf nog meer. Zorg er wel voor dat je niet te veel spanning op je schouders zet en probeer zo ver mogelijk te reiken door jezelf te verlengen. Doe dit ongeveer één minuut.

4. We gaan nu naar de volgende positie, blijf in dezelfde positie en breng een voet naar je knie toe. Verleng jezelf opnieuw en probeer je neus op je knie te leggen. Wissel na een minuut van been.

5. Spreid nu je benen uit elkaar en zorg dat je goed rechtop zit. Reik nu naar je rechtervoet en probeer nog steeds rechtop te blijven. Zorg er ook voor dat je billen en je benen op de grond blijven. Wissel na een minuut van been.

6. Blijf in dezelfde positie, maar reik nu naar het midden. Maak je armen lang en zet ze op de grond. Probeer bij elke ademhaling een stukje dieper te gaan en jezelf een stukje extra te verlengen. Kijk naar de grond en zorg dat je hoofd lang blijft. Probeer een halve minuut jezelf te verlengen en daarna een halve minuut in een positie te blijven.

7. Je bent nu klaar voor het echte werk: de spagaat. Maak allereerst een diepe lunge waarbij je de achterste knie op de grond zet. Let erop dat je voorste knie boven je enkel blijft, tijdens deze oefening kun je steunen op je knie. Houd dit een halve minuut vast.

8. Blijf in dezelfde positie alleen leg nu je bovenlichaam naast je op de grond voor een wat diepere stretch. Heb je dus je rechterbeen voor staan, dan leg je je lichaam links.

9. Nu kun je langzaam beide benen strekken en doorschuiven naar de spagaat houding. Probeer een minuut in deze houding te blijven en negeer de pijn (want ja, dit gaat pijn doen!).

10. Wees niet meteen teleurgesteld met het resultaat, elke keer dat je deze oefeningen doet zal je zien dat je dieper komt. Oefening baart kunst.

11. Neem hierna een lekkere warme douche.

Meer tips nodig of wil jij je ervaring delen, neem dan een kijkje op het Girlscene forum.Veel succes en herinner: pijn is fijn!

Ga jij deze routine proberen?

Beeld: Thinkstockphotos