Lifestyle

Met deze 9 tips kom je nooit meer te laat

We all know the struggle! De vakantie is voorbij, dus het is weer tijd voor school, huiswerk en vermoeidheid. Dat betekent vroeg opstaan en op tijd zijn… Sommige dames hebben helemaal geen moeite met op tijd komen, maar anderen hebben een chronisch op-tijd-komen-probleem. Ben jij ook altijd standaard tien minuten te laat? Heeft jouw omgeving gezegd dat je de volgende keer écht eens op tijd moet komen? Deze tips kunnen je helpen met op tijd komen.

Hoe graag je ’s morgens ook in je fijne bedje wil blijven liggen, de plicht roept! Je komt regelmatig te laat, maar eigenlijk is het not done om niet op tijd te komen. De enige oplossing voor dit probleem is om nooit meer te laat te komen. Maak je geen zorgen, jij kan dat ook! Vooral met deze tips:

1. Stop met snoozen
Als je wekker gaat, stap meteen uit je bed. Het heeft totaal geen nut om vijf of tien minuten langer te blijven liggen, je zult je echt niet beter voelen. Stel het niet meer uit en ga meteen aan de slag. De vijf minuten die je anders zou blijven liggen, heb je nu over om te lopen naar de bushalte in plaats van te rennen.

2. Ontbijt snel en voorbereid
Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt. Natuurlijk is het vervelend als je haast hebt en nog een ontbijtje moet maken, maar dit hoeft helemaal niet lang te duren. Bedenk van tevoren wat je wilt eten. Een voedzaam en makkelijk voorbeeld is yoghurt met muesli en fruit. Snel gemaakt en snel gegeten! Als je dan echt tijd tekort komt, neem je ontbijt mee in een bakje en eet het onderweg in de bus.

Lees hier nog meer ideeën voor een makkelijk ontbijt als je weinig in huis hebt. 

3. Train je make-up routine
Je make-up routine duurt vaak langer dan je door hebt. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld maximaal tien minuten mag tutten in de ochtend. Hoe vaker je oefent, hoe sneller je wordt. Als je het goed doet is er een heleboel mogelijk in heel weinig tijd. Train jezelf zo dat je na tien minuutjes helemaal flawless bent! “You woke op like this” 😉

4. Laat je telefoon met rust in de ochtend
Niets is verleidelijker dan tijdens je ontbijt even rustig door je Instagram feed te scrollen. Don’t do it! Als je eenmaal begint, houd je niet op. Na de Instagram check wil je natuurlijk ook even alle andere social media doornemen. Niet handig dus. Leg je telefoon in de ochtend aan de kant, daar heb je later de tijd voor.

5. Douche in de avond
Wie kent het niet, onder de douche staan en er niet meer uit willen. Niet heel handig in de ochtend als je haast hebt… Wil je die lekkere warme douche niet opgeven, verplaats hem dan naar de avond vlak voordat je gaat slapen. Scheelt een heleboel tijd in jouw ochtendroutine en maakt het douchen net wat meer ontspannend.

6. Bedenk de dag van tevoren wat je aantrekt en mee moet nemen
Niets is stressvoller dan niet weten wat je aan moet trekken… Voorkom dit probleem door de avond van tevoren een kledingsetje klaar te leggen. Check het weerbericht voor de volgende dag, dan ben jij zeker van een goede outfit zonder stress! Leg ook vast je schoolboeken, laptop, agenda en lunch klaar. Het enige wat je de volgende ochtend hoeft te doen is alles pakken en gaan.

7. Leg je sleutels op een vaste plek
Niets is vervelender dan denken dat je sleutels verdwenen zijn en er in de ochtend een halfuur naar moeten zoeken… Voorkom dat probleem door met jezelf een duidelijke plek af te spreken waar je alle sleutels neerlegt. Hang een mooi sleutelrekje op of zet een bakje neer in de buurt van de voordeur en raak ze nooit meer kwijt.

8. Houd rekening met drukte
Voor de zekerheid kun je het beste rekening houden met iets langere reistijden, met name in de spits. Het is niet zo fijn om afhankelijk te zijn van stoplichten, dus probeer altijd tien minuten eerder te vertrekken. Op die manier ben jij altijd (bijna) helemaal zeker dat je op tijd komt.

 9. Beloon jezelf als je op tijd komt
Hoe fijn is het als je voor je begint met school, werk of stage nog even lekker tien minuutjes tijd voor jezelf hebt? Lekker zitten, kletsen of koffieleuten. Veel fijner dan gehaast je dag beginnen. Dus geniet van die tijd en begin je dag relaxed.

Heb jij ook zo’n moeite met op tijd komen?

Bron, Bron, Bron Beeld