Lifestyle

Zo veel geld ben jij kwijt tijdens je menstruatie

Het maandelijkse feestje kost ons meer dan buikkrampen en bloedverlies. Door tampons, Feminax, warme kruiken, een voorraad chocolade en een Netflix account lopen de kosten flink op. Een Brits onderzoek heeft onderzocht hoeveel we nou precies kwijt zijn tijdens onze menstruatie, en oh lord dat is een aardig bedrag.


In het onderzoek wordt allereerst rekening gehouden met het aantal dagen dat vrouwen ongesteld zijn en welke producten zij kopen. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de gemiddelde leeftijd van de vrouwen. Een gemiddelde periode duurt ongeveer 3 tot 7 dagen en de gemiddelde vrouw menstrueert vanaf 13 tot 51 jaar. Dit houdt in dat we gemiddeld zo’n 456 maandelijkse feestje hebben, dit is 6,25 jaar van ons leven!

Nu is het tijd om deze gegevens om te zetten in geld. Gemiddeld besteden vrouwen per maand €17,82 aan hygiëne, €11 aan schoon ondergoed (door doorlekken), €6,17 aan pijnbestrijding en €9,60 aan tijdschriften en toiletspullen. Al deze bedragen samen kost ons in ons leven gemiddeld €25.287,83! OMG! Dat was een duur hapje appel, Eva.

Om de maand toch wat aangenamer te maken, heeft Girlscene wat tips voor tijdens het maandelijkse feestje op een rijtje gezet.

Schrikken jullie net zo van dit bedrag? 

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos