Lifestyle

Tips om gezond te eten met een druk leven

Met deadlines, business borrels en etentjes her en der is het lastig om jezelf niet te laten verleiden door de grote, gele “M” die langs de weg staat. Met een druk leven is het lastig om gezond te blijven eten en het liefst zouden we 's avonds een pizza in de oven gooien. De volgende tips laten zien dat je ondanks je drukke leven tóch gezond kan blijven eten.

1. Plan
Wanneer je het druk hebt is er vaak sprake van een onregelmatig ritme. Een etentje hier en daar kan ervoor zorgen dat je elke dag op een ander tijdstip eet. Door aan het begin van de week door te nemen wat er allemaal op de planning staat ben jij goed voorbereid. Zo weet jij precies hoeveel boodschappen je moet doen en kun jij meteen koken als je thuis komt na een drukke dag in plaats van een diepvries pizza in de oven te gooien. Daarnaast is het handig om als je uit eten gaat van tevoren een kijken te nemen op de menukaart. Zo ben jij prepared en krijg je geen spijt als je op een zwak moment toch besluit om een toetje te nemen.

2. Reis
met gezonde snacks Wanneer je veel onderweg bent is het lastig om gezonde keuzes te maken, je wordt al snel verleid door die grote “M” die langs de weg staat. Probeer daarom altijd wat nootjes en een stuk fruit in je tas te gooien als je onderweg bent. Zo heb jij altijd wat gezonds te snacken en hoef je niet te stoppen bij het tankstation voor een Snickers.

3. Meten is weten
Je hoeft natuurlijk niet alles af te wegen, maar vaak is het lastig om porties in te schatten. Bijvoorbeeld bij het koken van rijst, één kopje per persoon is meer dan genoeg maar vaak koken we veel meer. Omdat we het vaak zonde (en lekker) vinden, eten we het laatste beetje uit de pan toch maar op. Veel verstandiger is het om het overgebleven eten te bewaren voor de dag erna, zo kun je bijvoorbeeld overgebleven pasta heel makkelijk de dag erna als lunch eten.

4. Schrijf op wat je eet
Vooral als je veel onderweg bent kan het nogal lastig zijn om genoeg binnen te krijgen. Probeer daarom eens één week lang bij te houden wat je zoal eet op een dag. Wanneer je dit opschrijft zie je pas wat je écht eet en kun je hier in het vervolg rekening mee houden. En dan bedoelen we ook echt álles, ook dat handje chocolade rozijnen. Misschien eet je wel te weinig, maar het kan ook best zijn dat je nu pas inziet hoeveel je eigenlijk eet.

5. Zoek steun bij vrienden
Het is lastig om gezond te eten terwijl de rest van je vrienden een zak friet naar binnen zit te werken. Je wilt de eetafspraak ook niet af zeggen, want dit was de enige dag dat jullie allemaal konden komen. Probeer naar een tussenoplossing te zoeken, nodig bijvoorbeeld iedereen uit bij jou thuis. Zo kun je voor hen friet bakken terwijl je zelf een salade neemt.

Vanaf nu dus geen smoesjes meer als je langs de Mac komt! Heb je nog meer tips nodig om gezond te eten? Klik dan hier.

Wat eten jullie op een drukke dag?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos

Must reads 👀