Lifestyle

Snel afvallen met een zelfgemaakte body wrap

Heb jij al verschillende diëten geprobeerd, van Dokter Frank tot Sonja Bakker en ben je helemaal klaar met jezelf uithongeren? Met deze nieuwe afslankmethode val jij centimeters af zonder zelfs maar uit bed te komen. Zo kun jij lekker op de bank naar een marathon van The Hills kijken én afvallen tegelijkertijd! En dit allemaal door een stukje folie en wat olie.

Heb jij al gehoord van de body wrap? Dit is dé nieuwe afslankmethode uit Amerika. De body wrap verwijdert gifstoffen uit het lichaam waardoor je centimeters smaller wordt. Op een natuurlijke manier verdwijnen de gifstoffen uit je lichaam, ze worden namelijk afgevoerd uit de vetcellen. Door het drinken van veel water kunnen deze gifstoffen uit het lichaam worden gespoeld. Het afvoeren van de gifstoffen zorgt voor een verkleining van de vetcellen, deze verkleining is direct meetbaar. Door extra oliën aan de body wrap toe te voegen wordt de huid zachter en steviger.

Na elke wrap verlies je centimeters, armen en benen kunnen wel tot één centimeter kwijtraken per wrap. Na een aantal wraps zal je uiteindelijk duidelijk verschil zien, hoe vaker je ‘wrapt’ des te meer centimeters je verliest. Je kunt zelfs van maatje large naar medium gaan! Centimeters die je kwijt bent ,ben je voorgoed kwijt.

Een gouden regel bij body wrappen is water drinken! Water drinken zorgt voor meer succes omdat het het lichaam ontdoet van gifstoffen. Je verliest de centimeters als resultaat van de gifstoffen die vanuit vetophopingen worden verwijderd. Door het drinken van veel water worden deze gifstoffen uit het lichaam verwijderd.

Maar hoe werkt het body wrappen eigenlijk?

1. Voordat je begint is het meten van je maten op drie verschillende plaatsen belangrijk. Als je bijvoorbeeld gaat wrappen op je buik, meet dan ter hoogte van je navel, vijf centimeter erboven en vijf centimeter eronder. 

2. Neem een warme douche, dit zorgt ervoor dat de poriën open gaan. Gebruik hierbij geen zeep, deze blokkeren juist de poriën!

3. Mix vervolgens essentiële oliën (grapefruitolie is een goede detoxer) met aloë vera gel. Of maak een eigen mix en voeg dit toe met aloë vera gel. Nadat je olie klaar is, even inmasseren op de huid.

4. Voor het wrap gedeelte wikkel je transparante folie om bijvoorbeeld je middel. Houd je buik zo diep mogelijk in en wikkel de folie ongeveer zeven keer om je middel.

5. Draag de wrap minstens negentig minuten en maximaal acht uur. Voor een nog beter resultaat kun je de wrap ’s nachts om houden tijdens het slapen.

6. Vergeet niet te drinken tijdens het dragen van de wrap!

7. Na het afnemen van het folie masseer je de overgebleven oliën in de huid totdat alles erin is getrokken, de huid zal nu zacht en strakker aanvoelen. 

8. Meet opnieuw je maten op dezelfde plekken, je zult direct resultaat zien!

9. Probeer voor écht resultaat dit om die vier dagen te doen. Het verschil zal alleen maar groter worden.

Zelf heeft de Girlscene redactie deze methode nog niet geprobeerd – en twijfelen we of dit de juiste manier is om dunner te worden -, maar mocht je het proberen, hierboven staat dus hoe je het aanpakt. Of het gezond is om een body wrap 8 uur te dragen betwijfelen we, dus je kunt altijd het zekere voor het onzekere nemen en dit bij een salon laten doen. 

In deze video delen Danique en Renee nog meer tips om af te vallen!

Gaan jullie dit uitproberen?

Bron, bron, bron