News

Meisje met anorexia werd beter door Instagram

Zich mooi voelen, dat is alles wat Amalie Lee wilde. Helaas zorgde dit ervoor dat ze in 2012 anorexia kreeg. Een verschrikkelijke ziekte. Amalie had niet alleen zwaar ondergewicht, maar ging ook door een depressieve fase. Gelukkig wist Amalie uit het diepe dal te klimmen, inmiddels zit ze weer op normaal gewicht. Waar haar heeft geholpen? Instagram! 

Anorexia is helaas nog steeds een ziekte die veel voorkomt bij jonge meiden. Ook Amalie werd ziek. Ze kreeg anorexia in 2012 en het ging al gauw bergafwaarts. "Ik ging door een depressieve fase in mijn tienerjaren. Mijn zelfbeeld was zo laag dat ik wilde verdwijnen. Ik kreeg mijn eetstoornis niet doordat ik er als een topmodel uit wilde zien, maar het was een manier om met alles om te kunnen gaan. Ik verzon bizarre regels voor mezelf wat betreft eten – zelfs wat voor lepel ik moest gebruiken", schrijft Amalie op Instagram. 

Op een gegeven moment was ze zo mager dat ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Twee jaar geleden ging Amalie naar een kliniek om daar beter te worden. En dat is gelukt! Na de kliniek zat Amalie weer op gezond gewicht, maar toen moest ze dat gewicht nog zien te behouden. En dat is vaak het moeilijkste deel voor meiden met anorexia. Amalie was vastbesloten en zocht steun op social media. Instagram helpt haar om gezond te blijven! 

De blondine deed veel research naar de ziekte en besloot om een Tumblr-account te maken om haar road to recovery vast te leggen. Dit bleek een groot succes! Toen maakte ze een Instagram-account aan, vooral om andere mensen met eetstoornissen te helpen, maar ook als steun bij haar eigen herstel. De naam van haar Instagramaccount is @amalielee. Ze plaatst foto's van haar vooruitgang, laat zien wat ze eet en schrijft inspirerende teksten om meiden met hetzelfde probleem te helpen. Inmiddels heeft Amalie al ruim 50.000 volgers! "Ik zie mijn volgers als vrienden, ze zijn fantastisch!", aldus Amalie tegen Daily Mail. 

Wat vind je ervan dat Amalie haar vooruitgang deelt op Instagram? 

Bron
Beeld: instagram