News

Superslank model wordt ‘te dik’ genoemd en slaat keihard terug

Vrijwel alle meiden zouden tekenen voor een lichaam zoals dat van Agnes Hedengård. Maar volgens de modeindustrie zou het Zweedse model 'te dik' zijn. Agnes krijgt geen opdrachten meer doordat modellenbureaus vinden dat ze 'te dikke billen en te breden heupen heeft'. Belachelijk, vindt het model. Agnes laat het er niet bij zitten en slaat keihard terug. Dit hadden ze niet verwacht!

Het is algemeen bekend dat modellen moeten voldoen aan bepaalde maten. Maar het is niet de bedoeling dat meiden moeten voldoen aan onrealistische maten. Helaas is dat tot op heden nog wel zo. Volgens sommige modellenbureaus moeten modellen niet superslank zijn, maar superdun. Dit is ook de ervaring van de negentienjarige Agnes. 

Het Zweedse meisje werkt al vijf jaar als model, maar wordt niet meer geboekt omdat ze te dik zou zijn. Dat kreeg ze te horen van modellenbureaus. Even voor de goede orde: Agnes heeft een BMI van 17,5, waarmee ze volgens het Voedingscentrum ondergewicht heeft. En als je haar lichaam ziet dan kun je het al helemaal niet geloven… Hoe kan dit meisje nou te dik worden genoemd?

Watch on YouTube

Agnes wist ook niet wat ze hoorde en slaat keihard terug met een YouTube-filmpje. "Volgens de modeindustrie kun je er niet zo uitzien, je moet dunner zijn", zegt ze terwijl ze voor een spiegel staat. "Ik haat het en ik wil dat mensen dit zien". Met dit filmpje houdt ze de modeindustrie een spiegel voor. "Houd van jezelf en laat andere mensen je niet iets anders laten denken". 

Het YouTube-filmpje van Agnes is inmiddels al één miljoen keer bekeken! "Jullie zijn fantastisch. Bedankt voor al jullie liefde en steun", schrijft Agnes als reactie op het succes.

Wat vind jij ervan dat Agnes te dik wordt gevonden in de modeindustrie? 

Must reads 👀