News

Waarschuwing: all-you-can-eat-sushi bevat poepbacterie

Als je uit eten gaat, ga je dan ook het liefst naar een all-you-can-eat-sushi restaurant? Je bent niet de enige. Zo weet je tenminste dat je waar krijgt voor je geld, want het is niet mogelijk om zónder dikke buik naar huis te rollen. Maar misschien kun je de volgende keer toch voor een ander restaurant kiezen, want de Consumentenbond heeft ontdekt dat all-you-can-eat-sushi een bron van bacteriën is. 

Bij all-you-can-eat-sushi restaurants kun je zoveel eten van je favoriete gerecht als je wilt en dat voor een zachte prijs. Geen wonder dat sushi nog nooit zo populair is geweest en er constant nieuwe restaurants worden geopend. Maar all-you-can-eat-sushi restaurants blijken toch niet de ideale plekken te zijn om een avondje uit eten te gaan. Wat blijkt? Het is helaas erg droevig gesteld met de kwaliteit van de sushi.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat gerechten vaak niet vers zijn en dat ze veel bacteriën bevatten. Vooral het aantal bacteriën is alarmerend. Onder andere de Enterobacterie en de E. coli, de poepbacterie werden aangetroffen tijdens het onderzoek. De bacteriën zijn niet per se schadelijk voor je gezondheid, maar het is absoluut geen fris idee dat er een poepbacterie op jouw maki zit. Iew! 

De Consumentenbond onderzocht twintig all-you-can-eat restaurants en twee derde van de onderzochte sushi was onder de maat. Overal werden de vier populairste sushi's gegeten en gekocht voor onderzoek. Dat betekent helaas niet dat een derde wel goed heeft gepresteerd, want alle restaurants hebben steken laten vallen. Slechts twee van de twintig restaurants halen een magere voldoende, namelijk een 5,9. 

Het goede nieuws is dat er geen ziekmakende bacteriën zoals Staphylococcus aureus en Bacillus cereus zijn aangetroffen. 

Kies jij de volgende keer voor een ander restaurant of blijf je bij all-you-can-eat-sushi restaurants eten?

Bron
Beeld: gettyimages

Must reads 👀