Beauty

Dit is de reden waarom jij verslaafd bent aan lippenbalsem

Grijp jij ook de hele door in je tas, op zoek naar je lippenbalsem terwijl eigenlijk je lippen nog kissable zijn? Word je onrustig als je lippenbalsem vergeten bent mee te nemen? Dan ben jij waarschijnlijk verslaafd aan lippenbalsem. Gelukkig is het niet gevaarlijk, maar irritant is het wel. Girlscene zet alle feiten op een rijtje en onderzoekt hoe jij van je verslaving af komt!

Je smeert je lippen in met lippenbalsem zodat ze zachter worden. Maar niets is minder waar, je lippen worden juist droger van het smeren! Huidarts Joshua Zechner legt uit: "Lippenbalsem bevat exfolianten en emolienten, die dode huidcellen verwijderen en de huid zachter maken. Bij voortdurend gebruik irriteren die stoffen de lippen. Ze scheppen dan het probleem dat ze horen te voorkomen." 

Dus elke keer dat jij naar je lippenbalsem grijpt zorg je ervoor dat er een laag over de dode huidcellen komt te liggen. Hierdoor kunnen de dode huidcellen nergens naartoe. Wanneer je stopt met het smeren van lippenbalsem is het laagje weg en moeten je lipcellen weer op gang komen, dit kan wel een week duren. Je wilt dan waarschijnlijk meteen je lippenbalsem tevoorschijn halen, maar de truc is juist om dit niet te doen!

Je lippenbalsem verslaving is dus deels psychologisch. Je denkt dat je de lippenbalsem nodig hebt, terwijl je lippen heel goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast hebben lippenbalsems vaak lekkere smaakjes waardoor je aan je lippen gaat likken. Dit leidt weer tot uitdroging zodat je nog vaker gaat smeren. Ook kun je verslaafd raken aan het tintelende gevoel dat lippenbalsem geeft. 

Wanneer je echt last hebt van gescheurde en droge lippen is het helemaal niet fout of slecht om een lippenbalsem te gebruiken die speciaal ontwikkeld is voor dry, chapped lips. Maar wanneer je lippen niet meer droog zijn kun je deze beter niet meer gebruiken, de lippenbalsem is nu namelijk te heftig voor je lippen.

De enige oplossing om écht van je lippenbalsem verslaving af te komen is een tijd geen balsem dragen. We weten dat het niet gemakkelijk is, maar even doorzetten en jou lippen zijn straks to die for!

Ben jij verslaafd aan lippenbalsem?

Bron, bron

Beeld: Thinkstockphotos