Beauty

Deze mascara’s moet je (niet) proberen

Het beautyproduct dat je het vaakst moet kopen? Dat is waarschijnlijk mascara. Maar dat vinden we op de Girlscene redactie niet erg, want we testen maar al te graag mascara’s uit. Wie eeuwig op zoek is naar de perfecte mascara weet vast wel dat je eerst heel wat mascara’s moet verslijten voordat je the one vindt. Girlscene test alvast een boel mascara’s voor je uit!




Essence Multi Action Volume Mascara
Belofte: Een allround mascara die extra volume, zichtbare lengte en geweldige definitie geeft.
Prijs: €2,59
Mascaraborstel: De mascaraborstel loopt taps toe en heeft korte plastic puntjes die je wimpers voorzien van mascara.
Formule: Droog.
Buildable: Ja, als je extra zwarte wimpers wil, maar het komt niet ten goede van de separatie.
Resultaat: De wimpers zijn inderdaad zichtbaar langer, maar wat separatie en volume betreft maakt Essence de belofte niet waar. Het aanbrengen gaat op wat vlekjes na prima en de wimpers zijn na een tweede laag mascara intens zwart, dus bonuspunten daarvoor. Het is een prima mascara als je niet op zoek bent naar een mascara die je wimpers er netjes uit laat zien.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10




Miss Sporty Pump Up Booster Lash Bodifier Mascara
Belofte: 9 keer vollere wimpers. Miss Sporty belooft naast volume ook dikkere wimpers in een oogwenk.
Prijs: €4,49
Mascaraborstel: De mascaraborstel bestaat uit drie bolletjes waar veel mascara op zit.
Formule: Nat. 
Buildable: Niet aan te raden, tenzij je van spinnenpoten houdt. 
Resultaat: Het resultaat is lekker dramatisch, maar daar moet je wel van houden. Miss Sporty Pump Up Booster Lash Bodifier mascara geeft je namelijk geen natuurlijke look. Met deze mascara creëer je massa’s volume, al laat Miss Sporty wel wat punten liggen op het gebied van separatie. Toch een goede mascara voor meiden die hun wimpers graag dik aanzetten!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10



Yves Rocher Sexy Pulp Mascara

Belofte: Een verbluffend volume-effect zonder de wimpers te verzwaren.
Prijs: €17,90
Mascaraborstel: De mascaraborstel is rond en heeft de vorm van een zandloper.
Formule: Gemiddeld, tussen nat en droog in.
Buildable: Ja.
Resultaat: Het eindresultaat is niet indrukwekkend. Verbluffend volume? Hm, niet bepaald. De wimpers zijn vooral iets langer, maar niet per se heel volumineus. €17,90 is daarom best veel geld voor dit resultaat.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/10




Maybelline The Falsies Push Up Drama Mascara

Belofte: Een intense oogopslag in enkele bewegingen. De mascara lift de wimpers in een hoek van 45 graden voor dramatisch volume.
Prijs: €15,49
Mascaraborstel: Maybelline omschrijft de mascaraborstel als cup-shaped. De cups dienen als reservoir zodat je in één keer veel mascara kunt aanbrengen.
Formule: Droog en dik.
Buildable: Nee.
Resultaat: Waar beginnen we? Het aanbrengen van de mascara gaat moeizaam. Er zit veel mascara op de borstel, maar omdat de formule droog is brengt het niet prettig aan. Het gevolg is dat je een soort spinnenpoten krijgt op een niet fashionable manier. The Falsies mascara’s zijn heel goed, maar deze kun je beter laten liggen. De anderen zijn beter en minder klonterig! Bovendien kun je niet makkelijk bij de wimperaanzet komen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


Rimmel Super Curler Mascara

Belofte: Een mascara waar je geen wimperkruller voor nodig hebt! Lees dit artikel nog eens terug voor meer details.
Prijs: €13,49
Mascaraborstel: De Rimmel Super Curler mascaraborstel is gebogen zodat het de contouren van je oog makkelijk kan volgen en je wimpers ‘omarmt’.
Formule: Gemiddeld, niet heel nat maar ook niet heel droog.
Buildable: Ja.
Resultaat: Heel eerlijk, met wimperkruller ziet de mascara er het beste uit, maar wanneer je geen wimperkruller bij de hand hebt werkt deze mascara ook prima. De mascara ziet er natuurlijk uit zonder dat het lijkt alsof je niets op je wimpers hebt. Een goede mascara voor overdag die je voor een feestje nog eens goed aan kunt zetten voor een verleidelijke oogopslag. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10


Max Factor Voluptuous False Lash Effect Mascara

Belofte: De mascara lift de wimpers en zorgt voor zichtbaar meer volume en glamour.
Prijs: €17,99
Mascaraborstel: Max Factor noemt het een lash lifting borstel, waarmee ze een spiraalvormige mascaraborstel bedoelen. Kleine vinnetjes worden afgewisseld met borstelhaartjes.
Formule: Meer aan de droge kant.
Buildable: Ja.
Resultaat: Voor de €17,99 die je neerlegt voor deze mascara komt Max Factor de beloftes niet helemaal na. Het resultaat is prima, maar niet overdreven volumineus of glamorous. De wimpers zijn zichtbaar langer maar dat maakt het niet een false lash effect mascara. Helaas separeert de mascara de wimpers niet goed en is het lastig om de wimperaanzet te bereiken door de grootte van de borstel. De Rimmel Super Curler mascara geeft dan toch een beter resultaat.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10




MUA Eye Define Lengthening Mascara

Belofte: De mascara belooft de wimpers te verlengen voor een voller resultaat.
Prijs: €4,99
Mascaraborstel: De lange (dunne) borstel heeft rubberen nopjes die dienen als borstelharen om je wimpers van mascara te voorzien.
Formule: Droog.
Buildable: Ja.
Resultaat: Deze mascara is ideaal voor overdag als je houdt van een natuurlijke look. De mascara is goed in het verlengen van de wimpers, maar doet verder niets speciaals. Wat fijn is aan de MUA Eye Define mascara is dat er weinig mascara op de borstel zit zodat je klontjes makkelijk voorkomt. Minder prettig is de droge formule waardoor de mascara waarschijnlijk binnen no time uitgedroogd is. Maar al met al is het een prima betaalbare mascara die de belofte nakomt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10




Clinique Chubby Lash Fattening Mascara

Belofte: Deze mascara tovert fijne, dunne wimpers om tot volle wimpers. Met deze mascara creëer je snel de look die je voor ogen hebt.
Prijs: €20,60
Mascaraborstel: De Clinique mascaraborstel is dik, maar heeft korte plastic nopjes. Ook is de mascaraborstel vrij lang qua vorm.
Formule: Nat.
Buildable: Ja, als de wimpers nog niet droog zijn.
Resultaat: Deze mascara is verrassend fijn. De formule is precies goed. Niet te nat zodat je wimpers inzakken, dus dat is erg prettig in gebruik. Er zit genoeg mascara op de borstel om je wimpers te voorzien van voldoende mascara zonder opnieuw te dippen. De mascara bouwt makkelijk op, laat hier en daar wel een kloddertje mascara achter, maar niets drastisch. De wimpers zijn langer, voller en gedefinieerd. Dit lijkt ook een goede mascara te zijn voor iemand met korte wimpers! Alleen is de prijs iets minder fijn. 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10



NYC Big Bold Full Impact Mascara

Belofte: Een explosive ooglook met volle en opvallende wimpers die gezien mogen worden. De mascara geeft de wimpers veel lengte.
Prijs: €4,49
Mascaraborstel: De NYC mascaraborstel is opvallend. Het is een vrij platte borstel met allemaal korte plastic haren die de wimpers kammen.
Formule: Nat.
Buildable: Ja.
Resultaat: Deze mascara doet z’n werk goed. Het geeft de wimpers de volume en lengte die het belooft. Wat wel een nadeel is, is dat er snel klontjes tussen je wimpers komen die je er vervolgens uit moet kammen. Verder is een tweede laag aanbrengen geen probleem, maar het wordt geen nette look. Als je ‘rommelige’ wimpers niet erg vindt, dan is deze mascara voor jou.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10




Etos Separation & Volume Mascara

Belofte: Volle en dikke wimpers die perfect gesepareerd zijn én niet klonteren.
Prijs: €5,99
Mascaraborstel: De borstel van deze Etos mascara is dik van vorm en heeft korte plastic haren. Voordeel: deze mascaraborstel is erg buigzaam waardoor je iedere wimper kunt bereiken. 
Formule: Nat, maar precies goed.
Buildable: Ja.
Resultaat: Deze Etos mascara werkt heel fijn! De fomule is nat, maar niet te nat. De wimpers storten wel een beetje in na het aanbrengen en toch blijft het resultaat erg mooi. Je ziet dat de wimpers zichtbaar langer, voller én redelijk goed gesepareerd zijn. Bovendien klontert deze mascara ook niet, waarvoor het bonuspunten krijgt.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10

Welke mascara wil jij uitproberen?

Must reads 👀