Beauty

Test: hoe waterproof is waterproof mascara?

De beste uitvinding sinds mascara is in de ogen van de Girlscene redactie sowieso waterproof mascara. Maar helaas stellen sommige van deze producten teleur. Daarom willen we weleens testen hoe goed de budget varianten zijn. Onder barre omstandigheden – a.k.a. een droomvakantie in Bali – zijn de volgende mascara's goed getest. En het resultaat is verrassend…

Hoe goed zijn budget waterproof mascara's? Girlscene test het voor je uit! Catrice Luxury Lashes en Essence I Love Extreme mascara moeten het klusje klaren. En het is geen gemakkelijke klus, want de mascara's worden getest door Girlscene's criticus Renée. En we houden er niet van om teleur gesteld te worden. 😉 Zijn deze mascara's bestand tegen hitte en water en dus ook tegen het Nederlandse herfst- en winterweer?


De waterproof mascara's worden op de volgende punten getest:
– belofte
– prijs 
– mascaraborstel
– applicatie
– formule
– buildable
– eindresultaat

En verder en misschien nog wel belangrijker: zijn de mascara's écht waterproof?

Let's put it to the test! 


Tijd voor de review. Hoe goed zijn deze waterproof mascara's eigenlijk en maken ze hun belofte waar? De mascara's Catrice Luxury Lashes en Essence I Love Extreme moeten de ultieme test doorstaan.Essence I Love Extreme Volume Mascara Waterproof
Belofte: Dit is het waterproof zusje van de populaire I Love Extreme mascara. Voor wie de mascara nog niet kent: Essence belooft diepzwarte volumineuze wimpers te geven.
Prijs: €2,89
Mascaraborstel: Een grote 'ouderwetse' vezelborstel met twee delen die kortere haren bevatten. 
Applicatie: Door de grootte van de borstel heb je al snel vlekjes op de oogleden. Toch zit de mascara er snel op en met de top van de borstel kun je gemakkelijk de binnenste en buitenste wimpers bereiken.
Formule: Gemiddeld, maar neigt meer naar de natte kant.
Buildable: Niet aan te raden, na een laag zit er al veel mascara op de wimpers.
Eindresultaat: De wimpers zijn lang, vol en volumineus. Toch klontert de mascara omdat er veel product op de borstel zit waarvan je het eindresultaat op de foto ziet. Als je van wow-wimpers houdt en wat klontjes niet erg vindt is dit een goede mascara voor jou.

De test
Het resultaat is beter dan ik krijg bij andere Essence mascara's, dus dat is al een goed teken. Maar nog belangrijker is hoe de wimper het volhoudt tijdens een plensbui en sporten. Daarom nam ik de mascara mee op vakantie naar Bali voor de ultieme test: hoe houdt de mascara het vol in water? Ik kon mij geen betere manier bedenken om de mascara te testen door coole onderwaterfilmpjes te maken met de GoPro. Je kan natuurlijk wel raden dat ik dan veel met mijn hoofd onderwater ben. 😉

Na het springen en zwemmen in het water heeft de mascara toch een tikje moeite om netjes te blijven zitten, maar op wat vegen onder mijn ogen na is er niet veel te zien. Geen panda look dus! Helaas blijft er weinig van mijn gekrulde wimpers over, al ben ik nu wel heel kritisch… Het betekent trouwens niet dat de mascara een regenbui niet zou overleven, maar deze mascara is het net niet helemaal als je er een middag mee wil zwemmen vanwege de zwarte waas onder je ogen. Verder is het een goede mascara die ik zeker zou gebruiken!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10Catrice Luxury Lashes Waterproof Volume Mascara
Belofte: Big, bold & beautiful lashes. De mascara bevat een speciaal proteïne ingrediënt, maar wat dat ingrediënt dan precies doet vertelt Catrice niet. 
Prijs: €4,89
Mascaraborstel: Een v-vormige vezelborstel die een slag kleiner is dan de Essence mascara.
Applicatie: De mascara brengt goed aan, maar omdat het je wimpers zo lang maakt zijn vlekjes onvermijdelijk.
Formule: Iets meer aan de droge kant. 
Buildable: Niet aan te raden, tenzij je van spinnenpoten houdt. 
Eindresultaat: De wimpers zijn lang en gekruld, maar plakken wel aan elkaar vast. Toch brengt deze mascara prettiger aan dan de Essence mascara omdat de borstel een tikje kleiner is.

De test
Catrice gaf op vakantie mooi volume, al lijkt het op de foto's hierboven meer alsof ik een bad lash day heb waardoor het beeld vertekend is. 😉 In Bali wist deze mascara indruk te maken omdat het duiken in het zwembad overleeft. Dat is heel belangrijk, maar wat nog fijner is dat de wimpers daarna er nog precies hetzelfde uitzien alsof ik de mascara net had aangebracht. Score! Mijn wimpers zien er na een duik met Catrice beter uit dan met Essence en ik heb minder last van een waas onder mijn ogen. Eerste indruk? Deze mascara moet een regenbui sowieso overleven, dus het is goed genoeg om in mijn dagelijkse make-up tas te belanden.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ 9/10

Tot slot ben ik ook benieuwd hoe de mascara's het volhouden als ik het tegelijkertijd test. Ik heb de mascara's eerst apart van elkaar uitgeprobeerd en door de verschillende omstandigheden krijg je natuurlijk niet de beste vergelijking. Daarom sprong ik nogmaals een paar keer het zwembad in met de Catrice mascara op de wimpers van mijn linkeroog en de Essence mascara op de rechter. Ik zwem, pak nog even een waterval mee en bekijk dan het resultaat. Op een kleine veeg onder beide ogen na kan ik concluderen dat deze mascara's behoorlijk waterproof zijn. Catrice blijft mooier zitten, maar al met al ben ik positief verrast over beide mascara's. Deze mascara's zijn goed waterproof en ik kan ze van harte aanbevelen! 

Welke waterproof mascara is jouw favoriet?